دهلی نو

دروازه خونی دهلی

اطلاعات و راهنمای کامل درباره دروازه خونی دهلی نو

دروازه خونی Khooni Darwaza

درباره درواز خونی دهلی

دروازه خونی بعنوان ( خونی دروازہ در زبان اردو به معنای واقعی دروازه خونین) همچنین به عنوان لال دروازه ( در زبان هندی در نزدیکی داروازی، در ابتدا به نام دارواهی، گیته قرمز، گیتار، گیت، دروازه، در نزدیکی گیت، به نام لال دروازه‌ها) شناخته شده می باشد.
این یکی از 13 دروازه بازمانده از زمان های گذشته در دهلی است که درست در قسمت جنوبی شهر دهلی قدیم مستحکم می باشد و توسط شیر شاه سوری ساخته شده است.
این بنا قبل از به وجود آمدن بناهای مدرن در اطراف آن در زمینی روباز قرار داشت اما امروزه در حاشیه بهادر شاه ظفر در مقابل زمین کریکت فیروز شاه کوتلا واقع شده است.
در رابطه با تاریخچه این بنا می توان گفت که امپراتور جهانگیر که جانشین پدرش اکبر شد، با مخالفت برخی از ناواراتناهای اکبر مواجه شد.
او دستور داد تا دو پسر عبدالرحیم خان خانا، یکی از ناوراتناها، در دروازه خونی اعدام شوند.
اورنگ زیب (پسر شاه جهان) برادر بزرگترش دارا شیکوه را در مبارزه برای تاج و تخت شکست داد و سرش را در دروازه به نمایش گذاشت.
فرض بر این است که این دروازه در سال 1739 زمانی که دهلی توسط نادرشاه ایران غارت شد، شاهد خونریزی بوده است.
با این حال، این نیز مورد مناقشه است – طبق برخی منابع، این قتل عام در دروازه دیگری به همین نام واقع در محله دریبا رخ داده است.
چند داستان نیز به این مکان اشاره دارد که در زمان سلطنت مغول، خونی دروازه نامیده شده است، اما پیش از سال 1857 هیچ گونه ذکری از این نام وجود ندارد.
نکته مهمی نیز وجود دارد که به آن اشاره می نماییم و این موضوع می باشد که دروازه خونی برای اولین بار در ادبیات پس از تیراندازی سه تن از شاهزادگان سلسله مغول – پسران بهادر شاه ظفر، میرزا مغول و میرزا خضر سلطان و نوه میرزا ابوبخت، توسط یک افسر انگلیسی، سرگرد ویلیام هادسون، در تاریخ یافت شد.
دروازه خونی در زمان شورش 1857 یک طاق نما بوده است که اغلب با دروازه اصلی کابلی دهلی قدیم اشتباه گرفته می شود.
بعد از استقلال و همچنین در جریان شورش‌های سال 1947، خونریزی‌های بیشتری در نزدیکی دروازه رخ داد که تعدادی از پناهجویان که به اردوگاه تأسیس شده در پورانا قیلا می ‌رفتند در اینجا کشته شدند.
دروازه خونی امروز یک بنای تاریخی حفاظت شده تحت نظارت سازمان باستان شناسی هند است.
این دروازه 15.5 مترارتفاع دارد و با سنگ کوارتزیت دهلی ساخته شده است و بوسیله سه راه پله به سه سطح مختلف دروازه منتهی می شود.
گردشگران بسیاری که شهر دهلی را برای سفر انتخاب می کنند و علاقه مند به بازدید از بناهای تاریخی می باشند حتما دیدن این مجموعه را در لیست اولویت های برنامه های خود قرار می دهند.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
Open