لبنان

راهنمای سفر به لبنان

راهنما و اطلاعات کامل درباره هزینه - بلیط - هتل و ... به لبنان

اطلاعات کلی درباره لبنان و راهنمای سفر به لبنان به صورت هوایی و زمینی

درباره لبنان

لبنان کشوری است واقع شده در غرب آسیا که پایتخت آن شهر بیروت می باشد.

زبان رسمی مردم و ساکنین این کشور عربی می باشد و واحد پولمورد استفاده آنها لیره لبنان می باشد.

لبنان با کشورهای اسرائیل و سوریه همسایه و هم مرز می باشد.

لبنان را همچنین با نام عروس خاورمیانه نیز می شناسند و و بیروت از حیث کیفیت زندگی از برترین شهر های جهان عرب محسوب می شود و این نکته نیز قابل ذکر است که کشور لبنان بالاترین درآمد سرانه غیر نفتی را در جهان عرب دارد.

در رابطه با پرچم این کشور می توان گفت که این پرچم دارای سرو سبز رنگی می باشد در پس ضمینه سفید که مبین آن خطوط قرمز رنگی نیز کشیده شده است.

این نکته نیز قابل ذکر است که سرو میان این پرچم نشانه‌ ای از سرو لبنان است که در کتاب عهد قدیم از آن نام برده شده است و مورد احترام مردم کشورش می باشد.

جایگاه بانک مرکزی این کشور در جهان زبان زد بود اما با به وجود آمدن جنگ های بسیاری در این کشور این مقام از بانک مرکزی کشور گرفته شده و اقتصاد آن دچار نواساناتی گردید که منجرب به گرفتن وام های بسیاری از کشور های گوناگون جهت با ثبات نگه داشتن اقتصاد و زندگی مردم کشور گردید.

این کشور دارای دیدنیهای زیبا با چشم اندازهای فوق العاده ای می باشد که در حال حاضر و با شرایط کنونی آن نیز میزبان مسافارن بسیاری است که هرساله به این کشور زیبا و رویایی سفر می کنند.

 

جمعیت و دین لبنانبهترین زمان سفر به لبنانشهرهای لبناندرباره لبنان  – فرودگاه و حمل و نقل عمومی در لبنانجاهای دیدنی بیروتخرید در لبنانغذاهای لبنانهزینه سفر و واحد پول لبنانبلیط لبنانسوالات متداول درباره لبنان

 

جمعیت و دین در لبنان

نزدیک به 60% از ساکنین کشور لبنان را مسلمانان و 40% مابقی را مسیحیان(کاتولیک مارونی، ارتودوکس یونانی، ارتودوکس ارمنی) تشکیل می دهند.

نخستین ساکنان شناخته شده در کشور لبنان که در آنجا زندگی کرده اند ، کنعانی‌ها، مردمی از نژاد سامی پوده‌ اند که یونان‌ی ها آنها را فنیقی می‌نامیدند و قابل ذکر است که  فنیقی‌ ها اقوامی، دریانورد و بازرگان بودند که در آن زمان زندگی خود را در لبنان آغاز کرده بودند.

لبنان همچنین دارای جمعیت کوچکی از کردها نیز می‌ باشد که از مناطق شمالی کشور های سوریه و جنوب شرق ترکیه به این کشور مهاجرت کرده اند.

بهترین زمان سفر به لبنان

لبنان دارای آب و هوای مدیترانه ای می باشد و در تمامی فصول سال امکان سفر به این کشور برای گردشگران و تمامی مسافران وجود دارد.

زمستان درکشور لبنان معتدل و بارانی می باشد و تابستان آن گرم و بدون باران است پس میتوان گفت بهترین زمان سفر به کشور لبنان در فصول پاییز و بهار می باشد و به علت دارا بودن روز و  شب هایی معتدل و گرم بیشتر مورد استقبال مردم و مسافران برای سفر می باشد و می توان به نوعی گفت فصول پرتردد توریست ها نیز محسوب میگردند.

راهنمای سفر به لبنان
نقشه تمام شهرهای لبنان – قاره پیما

شهر های کشور لبنان

بیروت Beirut

بیروت  بعنوان بزرگترین شهر و پایتخت کشور لبنان شناخته شده می باشد.

بیروت از بندهای بندهای برجسته شرق دریای مدیترانه می باشد که واقع شده در شبه جزیره ای از کوه پایه های  لبنان در میانگاه کشور می باشد.

این نکته در رابطه با شهر بیروت کشور لبنان قابل ذکر است که بیروت بعنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی در شرق جهان عربی شناخته شده می باشد.

شهر بیروت کشور لبنان بعنوان سومین شهر بزرگ در منطقه شام ​​و سیزدهمین شهر در جهان عرب شناخته شده می باشد.

این شهر در شبه جزیره ای در نقطه میانی ساحل مدیترانه لبنان واقع شده است.

بیروت مقر دولت لبنان می باشد و با داشتن بسیاری از بانک ها و شرکت های بزرگ در این شهر ، نقشی اساسی در اقتصاد لبنان را ایفا می کند.

بیروت مقر دولت لبنان است و با داشتن بسیاری از بانک ها و شرکت های بزرگ در این شهر ، نقشی اساسی در اقتصاد لبنان که از طریق آن بسیاری از صادرات و  واردات در این شهر صورت می پذیرد.

گردشگران بسیاری در سفر خود به کشور لبنان شهر بیروت را بریا اقامت و گذراندن تعطیلات خود انتخاب می نمایند.

طرابلس Tripoli

طرابلس بعنوان دومین شهر بزرگ کشور لبنان شناخته شده می باشد و در قسمت شمال شهر بترون واقع شده است.

از این شهر همچنین بعنوان غربی ترین بندر لبنان نیز می توان یاد کرد.

طرابلس مرکز استان شمال لبنان می‌ باشد که در نزدیکی ساحل و این شهر در 85 کیلومتری شمال بیروت ، پایتخت این کشور واقع شده و مرکز استان شمالی و منطقه طرابلس است.

طرابلس مشرف به شرق دریای مدیترانه است و شمالی ترین بندر دریایی لبنان محسوب می گردد.

تاریخچه طرابلس حداقل به قرن 14 قبل از میلاد برمی گردد. این شهر بخاطر داشتن بزرگترین قلعه صلیبیون در لبنان ، ارگ ریموند د سن ژیل مشهور است.

برخی از گردشگران در سفر خود به کشور  لبنان از شهر طرابلس که دارای تاریخ پر اهمیتی در این کشور می باشد نیز بازدید می نمایند.

 

راهنمای سفر به لبنان
سفرنامه بیروت لبنان – قاره پیما

نگاهی به لبنان بیروت

A glance to Beirut

بیروت با جمعیت 2.1 میلیون نفر، پایتخت لبنان و یکی از بندرهای برجسته شرق مدیترانه است. تا امروز بیروت بزرگترین شهر در کشور لبنان بوده و به دلیل کوچک بودن لبنان، بیروت تنها شهر بین المللی در این کشور است. بعد از استقلال لبنان، جونیه در بیست کیلومتری شمال بیروت، در تقویت وضعیت بیروت به عنوان قطب تجاری و مالی لبنان بی تأثیر نبود.

 

منطقه های بیروت

داون تاون در حاشیه بندر بیروت و بیروت مارینا واقع شده، تعداد زیادی مغازه و هتل و سوق در داون تاون بیروت هست. علاوه براین سایت های تاریخی و کلیساها و مسجدهای قدیمی در داون تاون بیروت قرار گرفته اند.

بدارو یک منطقه سرسبزدر دل شهر بیروت است. همیشه جوان ها و کولی منش های لبنانی در میخانه ها و کافه های بدارو پلاس هستند.

حمراء خیلی شلوغ و پلوق است و به درد مسافرهایی می خورد که علاقه وافری به خرید دارند. در طول جنگ داخلی لبنان، منطقه حمراء مرکز شهر بیروت بود. هتل ها و رستوران ها و کافه های زیادی در منطقه حمراء بیروت هستند، یعنی: خیابان بلس در بیروت، خیابان الحمراء در بیروت، خیابان ژان دارک در بیروت. اخیرا رستوران های زنجیره ای زیادی در حمراء استریت بیروت باز شده اند: کافه استار باکس در بیروت، شعبه کاستا کافی در بیروت، رستوران ناندوز در بیروت، رستوران زنجیره ای اپل بیز در بیروت. زندگی شبانه در منطقه حمراء بیروت رونق گرفته است.

منطقه ساحلی عین المریسه پر از هتل و رستوران است.

محله تاریخی کلمانسو نزدیک حمراء و عین المریسه به دلیل وجود فروشگاه های معروف پوشاک و آرت دکو در بیروت معروف است. 

مانارا در شمال غرب شهر بیروت، رأس بیروت یعنی نوک بیروت و به دلیل قرار گرفتن این منطقه در بالاترین نقطه شبه جزیره بیروت، فانوس دریایی مانارا و کلوپ های ساحلی در این منطقه از بیروت قرار گرفته اند.

پیجن راکس بارزترین لندمارک منطقه الروشه بیروت است. روشه بعد از مرکز شهر بیروت، گران ترین محله پایتخت لبنان است.

وردن جای خوبی برای خرید در جنوب حمراء و شرق روشه است. تعداد زیادی فروشگاه و هتل و کافه و رستوران در خیابان وردن هستند و در تعطیلات تابستانی مسافرها از کشورهای پیرامون خلیج فارس در وردن استریت پرسه می زنند.

رمله البیضا یک منطقه مسکونی در جنوب الروشة بیروت است. تنها ساحل شنی عمومی بیروت در رمله البیضا می باشد.

هر نوع فروشگاه و بوتیکی که فکرش را می کنید در منطقه اشرفیه در شرق شهر بیروت پیدا می شود. میدان سودکو هم در همین منطقه از بیروت است جایی که ویرانه های بیت بیروت خودنمایی می کنند.

جمیزه محله ای در شرق میدان شهداء بیروت و شمال اشرفیه است. نایت کلاب یوکونکون در جمیزه بیروت معروف است. بعد از راه افتادن بارهای امروزی در خیابان آرمنیا ی منطقه مار مخایل، جمیزه از دور خارج شده ولی هنوز هم مورد توجه خوش گذران ها است.

از 2015 به بعد مار مخایل در شمال شرق شهر بیروت پاتوق افراد علاقه مند به بار و کوکتل شد. بارهای واقع در خیابان امریکن بیروت آنقدر محبوب هستند که مردم برای ورود به آنها صف می کشند.

قبل از رونق گرفتن زندگی شبانه در جمیزه و مار مخایل، بوتیک های مد روز و باشگاه های شبانه باعث تردد مسافرها در خیابان مونو بیروت شده بودند. هنوز هم تعدادی بار و رستوران در مونو استریت بیروت هست.

تعداد زیادی کلوپ و هتل ساحلی در منطقه مسکونی جناح جنوب شهر بیروت وجود دارد.

ایستگاه اتوبوس شارع الحلو تقریبا در یک کیلومتری شرق میدان نجمه، خیابان شارع الحلو مقابل بندر بیروت قرار گرفته و از این پایانه می توان با اتوبوس به شهرهای دیگر لبنان رفت. دو پایانه اتوبوسرانی دیگر بیروت در جنوب شهر (کولا) و شمال شرق شهر (الدورة) واقع شده اند.

بیروت از قدیمی ترین شهرهای خاورمیانه است. بیروت مرکز بازرگانی برجسته فینیقی ها بوده و تاریخ بیروت به بیش از پنج هزار سال پیش برمی گردد. نتیجه حفاری های انجام شده در مرکز شهر بیروت گویای وجود تمدن های مختلف در پایتخت لبنان است، مانند: فینیقی ها، هلنیستی، رومی، عرب و عثمانی.

بعد از جنگ جهانی دوم لبنان از فرانسه جدا شد و در 1943 بیروت پایتخت لبنان شد. بشارة خلیل الخوری و ریاض الصلح به ترتیب اولین رئیس جمهور و نخست وزیر لبنان و پایه گذار جمهوری مدرن لبنان هستند. بیروت آن قدر پیشرفت کرد که مرکز تجاری و گردشگری خاورمیانه شد. بیروت به خاطر موقعیت جغرافیایی و آب و هوا و فرهنگ متنوعی که دارد، مقصد گردشگری منتخب مسافرهای پولدار عرب و اروپایی است. بیروت عروس خاورمیانه است و در اروپا به (پاریس خاورمیانه) معروف است.

پانزده سال جنگ داخلی از 1975 تا 1990 واقعا به شهر بیروت آسیب زد. کنترل دو قسمت غربی و شرقی بیروت به ترتیب به دست شبه نظامی های لبنانی و فلسطینی پیرو پان عربیسم / شبه نظامی های لبنانی ملی گرای پیرو اصول عقاید فاشیست افتاد. خط مقدم در خیابان دمشق در بیروت بود. در مرکز شهر بیروت که روزی قطب فعالیت های تجاری و فرهنگی بود، پرنده پر نمی زد. هنوز از ویرانه های آن روزها در وسط بیروت باقی است و خود مردم بومی بیروت می خواهند خاطره روزها ی جنگ را زنده نگه دارند. جنگ داخلی لبنان کم کم مذهبی شد و شهر بیروت به دو بخش مسلمان نشین و مسیحی نشین تقسیم شد. البته خیلی از مسلمان ها در منطقه مسیحی نشین بیروت و خیلی از مسیحی ها در منطقه مسلمان نشین بیروت زندگی می کردند. جنگجوهای غیر نظامی در بیروت، مسلمان / مسیحی / کمونیست / بی دین بودند.

پس از پایان جنگ داخلی لبنان در 1989، بازسازی پایتخت لبنان شروع شد تا بیروت دوباره جایگاه خود به عنوان مرکز گردشگری، فرهنگی، روشن فکری در خاورمیانه را به دست آورد که آن را به قاهره باخته بود. از نظر قطب تجاری و مد و رسانه، دوبی گوی رقابت را از بیروت دزدیده بود. روند توسعه بیروت در قیاس با دیگر پایتخت های کشورهای خاورمیانه سریع تر است.

مردم محلی بیروت به دیدن گردشگرهای خارجی در این شهر عادت دارند و از کمک کردن به توریست ها ناراحت نمی شوند. آنها رفتار دوستانه ای داشته و خیلی مؤدب، اجتماعی، برون گرا هستند.

به دنبال سیستم مذهبی تمدن عثمانی و اعتقاد به شعار استعمارگری فرانسه (تفرقه بیانداز و حکومت کن) هنوز هم فرقه گرایی در سیستم سیاسی و شبکه های اجتماعی لبنان رواج دارد. تعداد زیادی از مردم بومی لبنان مخصوصا لبنانی های مسیحی و قشر متوسط و ثروتمند جامعه، خود را اروپایی یعنی فرانسوی دانسته و اصلا عرب بودن خود را قبول ندارند. لبنانی های مسیحی که کلا خود را بازمانده تمدن فینیقی ها در لبنان دانسته و فقط مسلمان های لبنانی، خود را عرب می دانند. تعداد کمی از ساکنان لبنان در واقع سوریه ای هایی هستند که از قبرس و شبه جزیره سینا به ایران و از جنوب ترکیه به شمال عربستان سعودی مهاجرت کرده اند.

بیشتر لبنانی ها اهل گشت و گذار هستند و زندگی شبانه در شهر بیروت پر جنب و جوش است. اگر برای تفریحات شبانه در بیروت آماده می شوید، بهتر است لباس رسمی بپوشید. مردم بومی بیروت تیپ و قیافه خارجی ها را دید می زنند و دلشان می خواهد آنها را به یک پیک نوشیدنی الکلی یا یک پک سیگار دعوت کنید. قیمت مشروبات الکلی در سوپرمارکت ها و مغازه های بیروت خیلی پایین است ولی فروشگاه های خارجی از این قاعده مستثنی هستند و آبجو و کوکتل را به نرخ روز اروپا می فروشند.

سیگار کشیدن در بیروت عادی است و خیلی از لبنانی ها اهل دود و دم هستند. از سوم سپتامبر 2012 گفتند کسی نباید در مکان های عمومی در بیروت سیگار بکشد ولی کسی زیر بار این محدودیت ها نمی رود !‌

آب و هوای بیروت مدیترانه ای است، از آوریل تا ژوئن هوا ی بیروت گرم و خشک است. در جولای و اوت دمای هوا در بیروت تا سی درجه سانتیگراد بالا می رود و رطوبت هم خیلی زیاد می شود. موج گرما روی هوای بیروت تأثیر گذاشته و گاهی دما تا چهل و یک درجه سانتیگراد بالا می رود. مسافر باید برای فرار از گرمای بیروت، زیر باد کولر اتاقش در یکی از هتل های بیروت لم بدهد چون شب های بیروت هم گرم است. از دسامبر تا فوریه در بیروت بارندگی هست پس قبل از سفر به بیروت به فکر کت بارانی و چتر باشید. دمای هوای بیروت در زمستان هم گرم است، از یازده تا هفده درجه سانتیگراد، اما از نوآمبر تا مارس میزان بارندگی در بیروت بالا می رود. مخصوصا حومه غربی شهر بیروت شب های سردی دارد ولی در مرکز شهر دمای هوا سالی یکی دو بار تا پنج درجه سانتیگراد پایین می آید. اهالی بیروت با برف خو نگرفته اند و از دسامبر تا آوریل فصل اسکی در لبنان است.

 

تعطیلات عمومی در لبنان

از آنجایی که گروه های دینی مختلفی در شهر بیروت زندگی می کنند، مردم تعطیلات عمومی زیادی را در بیروت جشن می گیرند، مثل: جشن سال نو (ششم ژانویه) و عید الأضحی یعنی جشن قربانی آخرین روز ماه حاجی ها که مسمان ها به زیارت کعبه می روند و سال نو اسلامی و جشن سنت ماون (نهم فوریه) عید میلاد النبی (تولد حضرت محمد) جمعه نیک و عید پاک (آوریل) روز کارگر (یکم مه) روز شهداء (ششم مه) آزادی جنوب لبنان (بیست و پنجم مه) عروج مریم (پانزدهم آگوست) عید فطر (آخرین روز ماه رمضان) روز همه قدیسین (یکم نوآمبر) روز استقلال (بیست و دوم نوآمبر) روز کریسمس (بیست و پنجم دسامبر)

طبق تقویم قمری تعطیلات اسلامی در هر سال میلادی تقریبا یازده روز جلو می افتند.

 

سبک زندگی در لبنان

در شهر بیروت مردم هر مدل لباسی می پوشند، در گرمای تابستان مرد و زن تی شرت و شلوارک تن کرده و در سرمای زمستان خودشان را می پوشانند. لباس گردشگر هنگام بازدید از کلیساهای بیروت و مسجدهای بیروت مهم است. بعضی از محله های بیروت سنتی تر هستند بنابراین هنگام پرسه زدن در خیابان های بیروت لباس مناسب بپوشید. اما برای تفریحات شبانه در لبنان لباس های مد روز تن کنید، لازم نیست خیلی رسمی باشید. مردها معمولا با تی شرت، شلوار لی، کتانی به کلوپ های شبانه در بیروت می روند.

مهاجرهای زیادی با فرهنگ های مختلف در بیروت زندگی کرده و به زبان مادری خود صحبت می کنند. زبان رسمی مردم لبنان، عربی لبنانی است ولی همه متوجه لهجه استاندارد عربی می شوند و افراد تحصیل کرده ساکن بیروت به زبان انگلیسی یا فرانسوی تسلط دارند.

تابلوی مغازه های بیروت / منوی بیشتر رستوران های بیروت / لیست رویدادهای فرهنگی در بیروت / نشان های راهنمایی و رانندگی در بیروت به زبان عربی استاندارد و انگلیسی و فرانسوی هستند. 

 

فرودگاه های بیروت (لبنان)

فرودگاه بین المللی بیروت رفیع حریری با کد یاتا BEY تنها فرودگاه اینترنشنال در لبنان و قطب شرکت هواپیمائی حامل پرچم لبنان (میدل ایست ایرلاینز) است. بیشتر ایرلاین های بین المللی هر روز بین بیروت و پایتخت های اروپایی در رفت و آمد هستند. فرودگاه بیروت در هفت کیلومتری جنوب شهر قرار گرفته و پانزده دقیقه با تاکسی از مرکز شهر بیروت فاصله دارد.

در ازای هر یک ساعت استفاده از فضای پارکینگ فرودگاه BEY باید دو دلار بدهید و یک دقیقه از یک ساعت بگذرد باید چهار دلار بپردازید. حریری یکی از اولین فرودگاه های بین المللی در دنیا است که اینترنت را در دسترس مسافرها قرار داد.

از آنجایی که هزینه تماس تلفنی با خارج از کشور لبنان برای مسافر بالا است بهتر است به وای فای فرودگاه رفیع حریری وصل شده و برای تماس با راننده تاکسی هم از اسکایپ استفاد کند.

 

حمل و نقل عمومی در لبنان ( تاکسی – اتوبوس – مترو )

در حال حاضر سیستم حمل و نقل عمومی، رفت و آمد مسافر از و به فرودگاه بین المللی بیروت را برای مسافر آسان نکرده اما می توان برای پایین آوردن هزینه های سفر به بیروت سوار مینی ون شد البته باید کمی در محوطه فرودگاه پیاده روی کنید. هیچ شرکت اتوبوس رانی ای به محدوده فرودگاه رفیع حریری بیروت سرویس نمی دهد اما مسافر می تواند درست از مقابل در خروجی فرودگاه سوار مینی بوس شود. این مینی ون های کیا بستا در رنگ های سفید / قرمز / سبز با پلاک قرمز رنگ هیچ شماره ای روی شیشه خود ندارند ولی مسافرهای ورودی را از فرودگاه تا سیتی سنتر بیروت می برند. این مینی ون ها هیچ ایستگاه خاصی در بیروت ندارند و هر جا مسافر باشد، ترمز می کنند. مقصد مسافر هر نقطه ای از شهر بیوت باشد باید هزار لیره لبنان کرایه بدهد. اگر چمدان دارید باید دو برابر پول دهید تا آن را روی صندلی کناری خود بگذارید. در واقع سفر از فرودگاه بین المللی رفیع حریری شروع شده و به الدورة، حومه ای در شمال شرق شهر بیروت ختم می شود.

اتوبوس ها از خط اتوبوس الف از فرودگاه رفیق حریری به وسط بیروت می روند و در این مسیر از جسر الشغور، بربیر، بچارا الخوری، ساحة الشهداء عبور می کنند و اتوبوس شماره پانزده از بربیر به رمله البیضاء و روشه و مانارا / اتوبوس شماره چهار از بربیر و میدان شهداء بیروت به منطقه الحمراء / اتوبوس های شماره دو و پنج از بچارا الخوری به اشرفیه می روند. اتوبوسی که از فرودگاه اینترنشنال بیروت به ساحة الشهداء می رود از جمیزة می گذرد که بیشتر هاستل های ارزان بیروت در این منطقه هستند. فقط کافی است به راننده بگویید که محل اقامت شما در جمیزه بیروت است.

بعد از ساعت 11 شب دیگر امکان استفاده از مینی بوس برای ترانسفر فرودگاهی در بیروت وجود ندارد. اگر آن موقع شب، ده دقیقه کنار جاده فرودگاه بیروت پیاده راه بروید شاید یک تاکسی جلوی پایتان ترمز کند و در قیاس با روزهای بیروت، مجبور به پرداخت دو برابر کرایه خواهید بود اما باز هم در قیاس با تاکسی های فرودگاه همین تاکسی های گذری به نفع جیب مسافر کار می کنند.

تعداد زیادی تاکسی وارد محوطه فرودگاه بین المللی بیروت می شوند. بیشتر این تاکسی ها از قبل رزرو شده اند و مسافر باید حواسش به این باشد که لوگوی فرودگاه را روی در تاکسی ببیند.  

شرکت اوبر در بیروت هم فعالیت دارد و مسافر را از شر چانه زدن سر کرایه با راننده تاکسی های بیروت خلاص کرده، اپ اوبر در بیروت به طور خودکار کرایه تاکسی را محاسبه می کند – کرایه تاکسی اینترنتی اوبر از فرودگاه اینترنشنال رفیع حریری تا بافت قدیم شهر بیروت پانزده دلار است. در واقع کسی مسئول تاکسی های فرودگاه نیست و راننده تاکسی ها در محوطه فرودگاه بیروت برای خودشان یک امپراتوری ساخته اند. برای یک سفر پانزده دقیقه ای از فرودگاه تا وسط بیروت از مسافر خارجی شصت و پنج دلار آمریکا طلب می کنند. با اصرار مسافر، تاکسی متر خودرو را روشن کرده و کرایه تاکسی تا سی و پنج دلار پایین می آید. راننده تاکسی ها مسافر ورودی بیروت را دوره کرده و سر سوار کردن او با هم دعوا می کنند. اول می گویند کرایه پنجاه تا است و بعدا پنجاه دلار طلب می کنند در حالی که باید پنجاه لیره لبنان بگیرند یعنی بیست و پنج لیره لبنان بیشتر می خواهند. بعضی وقت ها می گویند مسافر باید هزینه معطلی تاکسی در پارکینگ فروگاه بیروت را بپردازد. به توصیه وب سایت قاره پیما زیر بار حرف راننده تاکسی های بیروت نروید و از بخش پذیرش هتل در بیروت بخواهید برای شما تاکسی بگیرد.

در صورت تماس با یکی از شرکت های تاکسی در بیروت، بعد از ده دقیقه یک تاکسی در لوکیشن مسافر سبز می شود و کرایه تاکسی از مطار بیروت BEY تا مرکز شهر بیروت تقریبا سی هزار لیره لبنان است. اگر مایل به استفاده از سرویس شرکت الو تاکسی در بیروت هستید به وب سایت الو تاکسی دسترسی خواهید داشت. از گیت خروجی شماره سه فرودگاه بیرون رفته و به سمت پارکینگ فرودگاه بروید.

با آسانسور یا از پله ها به طبقه منفی یک رفته و خود را به دفتر الو تاکسی در پارکینگ فرودگاه برسانید. کرایه الو تاکسی از هتل های وسط بیروت تا فرودگاه رفیق حریری بیشتر از بیست هزار لیره لبنان نمی شود. در کل بیروت پر از تاکسی خالی است و مسافر برای تاکسی گرفتن به مشکل نمی خورد. منتهی الو تاکسی بیروت سر گردشگر خارجی کلاه نمی گذارد. اگر مسافر ورودی بیروت هستید که مقابل خروجی شماره چهار فرودگاه BEY منتظر الو تاکسی باشید.

تاکسی ها درست کمی دورتر از خروجی محوطه فرودگاه اینترنشنال بیروت صف کشیده اند ولی تحت نظارت هیچ کدام از شرکت های تاکسی بیروت نیستند. کرایه تقریبی از فرودگاه تا منطقه الحمراء بیروت سی هزار لیره لبنان است ولی تاکسی های خود فرودگاه کمی بیشتر مسافر را شارژ می کنند. پس با راننده تاکسی های بیروت چانه بزنید تا به نتیجه دلخواه برسید. فرودگاه رفیق حریری هفت کیلومتر با وسط بیروت فاصله دارد و قیمت یک لیتر بنزین در لبنان 1.5 دلار است. راننده تاکسی های لبنان عاشق حرف زدن درباره قیمت بنزین در این کشور هستند. بهتر است سوار خودروهای نو شوید.

 

اجاره ماشین در بیروت لبنان

همه شرکت های اجاره خودرو داخل محوطه فرودگاه رفیع حریری بیروت دفتر دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر باید به وب سایت های رسمی این شرکت ها رجوع کنید. شرکت کرایه اتومبیل آدونیس در خروجی فرودگاه بین المللی بیروت، خودرو را تحویل مسافر خارجی می دهد – روزی بیست و پنج دلار.  

مسافر می تواند زمینی از بیروت به دیگر شهرهای ساحلی لبنان برود مانند: کسروان و زحلة و بعلبک. چهار مرز زمینی بین لبنان و سوریه وجود دارد: مصنع، القاع، العریضه، عبودیه. مسافر می تواند با یک خودروی اجاره ای یا اتوبوس یا تاکسی دربست یا تاکسی خطی از لبنان به سوریه برود.

قبل از سفر، وضعیت امنیت کشور سوریه را در نظر بگیرید ولی تا حالا مرز بین سوریه و لبنان بسته نشده است. مسافر می تواند با اتوبوس از جنوب لبنان منطقه مزرعة  (پل الکولا) از بیروت به دمشق برود.

در حال حاضر دو شرکت حمل و نقل عمومی در بیروت فعال هستند.

وب سایت قاره پیما اتوبوس های شهری آبی و سفید رنگ شرکت OCFTC در بیروت و مینی بوس های قرمز و سفید رنگ شرکت LCC در بیروت را به گردشگر معرفی می کند. کرایه اتوبوس های شهری بیروت برای هر مسافر پانصد لیره لبنان است. با این همه اتوبوس در پایتخت لبنان، مسافر مدت زیادی در ایستگاه های اتوبوس منتظر نمی ماند. کافی است کنار خیابان های اصلی بیروت ایستاده و برای نزدیک ترین اتوبوس دست تکان دهید. اتوبوس ها در هر نقطه ای از شهر توقف خواهند کرد. اتوبوس ها تا هشت شب و مینی بوس ها تا یازده شب در شهر بیروت رفت و آمد دارند. آخر شب، مینی بوس ها در پارکینگ انتهای خیابان دمشق در بیروت توقف کرده و اصلا به الحمراء (مقصد نهایی) نمی روند.

متأسفانه شرکت های اتوبوسرانی بیروت برنامه حرکت خود را در دسترس مسافرها قرار نمی دهند. بیروت ترانسپورت مپ بهترین مرجع موجود برای مسافرها است. اتوبوس خط پنج عین المریسه و شویفات را به هم وصل کرده و اتوبوس خط های هفت و هشت از دور خارج شده اند. از آوریل 2015 این خط ها در مسیر اتوبوس های شهری  بیروت فعال شده اند: دو، چهار، پنج، شش، دوازده، پانزده، بیست و چهار. اتوبوس شماره پانزده در خط ساحلی بیروت از عین المریسه به الدورة می رود. وب سایت قاره پیما به گردشگر هشدار می دهد شماره همه اتوبوس های مدرسه در بیروت (شش) است. در پایتخت لبنان راننده اتوبوس ها و مسافرهای محلی، توریست را راهنمایی می کنند. بعد از سوار اتوبوس های شهری بیروت شدن، مقصد خود را به راننده بگویید.

مینی بوس های سفید / قرمز / سبز در شهر بیروت تردد دارند. بعضی از مینی بوس ها در خط اتوبوس شهری شماره چهار بیروت حرکت می کنند. البته بیشتر مینی بوس ها در بیروت شماره ندارند و مسافر باید مقصد را از راننده جویا شد. قبل از استفاده از هر وسیله نقلیه ای در پایتخت لبنان، مقصد را از راننده یا مسافرهای محلی بیروت بپرسید.

مخصوصا مسافران روزانه مایل به استفاده از این سیستم حمل و نقل در بیروت هستند: سرویس. سرویس یعنی تاکسی شراکتی در بیروت که کرایه آن یک پنجم تاکسی های معمولی است. خود راننده تاکسی اگر بخواهد به غیر از شما باز هم مسافر سوار می کند. یعنی در مسیر رسیدن به مقصد شما مسافر جدید بگیرد نه اینکه به صحرای کربلا بزند – دنبال مسافر برای مسیرهای انحرافی نمی گردد.

وقتی تاکسی با سرعت کم از کنار شما رد می شود، با صدای بلند مقصد خود در بیروت را به او بگویید. یعنی نام منطقه در بیروت را بگویید، مجال بیان آدرس دقیق مورد نظر مسافر در شهر بیروت نیست. اگر راننده تاکسی سرش را تکان داد یعنی با پرداخت دو هزار لیره لبنان می توانید تا مقصد خود بروید اگر نه که از کنار شما عبور کرده و راه خودش را می رود.

وقتی به منطقه مورد نظر خود در بیروت می رسید، راننده تاکسی آدرس دقیق تر را از شما می گیرد. چه بهتر یکی از لندمارک های نزدیک مقصد در بیروت را به یاد داشته باشید چون راننده تاکسی های بیروت فقط نام خیابان های اصلی در بیروت را از بر بوده و باقی راه را با تکیه به لندمارک های بیروت پیش می روند. سرویس که مسافر را دم در هتل در بیروت پیاده نمی کند، معمولا باید مسیرهای فرعی را پیاده بروید. توریست باید سنگین و رنگین در محله ای در بیروت پیاده شده و باقی راه را خودش برود. به محض سوار تاکسی های بیروت شدن، بپرسید: سرویس؟ برای اینکه مطمئن شوید نباید بیشتر از دو هزار لیره لبنان کرایه بدهید. اگر راننده تاکسی کرایه بیشتری طلب نکرد یعنی تاکسی اشتراکی است و هنگام پیاده شدن از تاکسی همان 2.000 لیره لبنان را بدهید و خلاص !

در قیاس با سوریه، راننده تاکسی های پایتخت لبنان به دنبال تلکه کردن توریست خارجی نیستند ولی مسافر نباید با شنیدن دو سه برابر کرایه مصوب از زبان راننده تعجب کند. اگر عجله دارید باید دو برابر بقیه پول بدهید (حدود چهار هزار لیره لبنان) یا اینکه کمی صبر کنید تا یک راننده تاکسی منصف با دو هزار لیره لبنان شما را به مقصد نهایی در بیروت برساند. در عمل کسی به راننده تاکسی های بیروت انعام نمی دهد مگر اینکه کار اضافه ای برای مسافر انجام داده باشند مثلا بین راه به هر دلیلی توقف داشته باشید. گاهی نزدیک تعطیلات عمومی در لبنان راننده تاکسی ها از توریست انعام می خواهند، بالاخره بعد از رسیدن به آدرس خود در شهر بیروت با راننده تاکسی حساب و کتاب کنید. 

دو نوع تاکسی در شهر بیروت هست: تاکسی های قدیمی و تاکسی های از قبل رزرو شده

تاکسی قدیمی – تاکسی های قدیمی بیروت در هر نقطه ای از شهر هستند. اخیرا به دلیل بالا رفتن قیمت بنزین در بیروت راننده ها تمایل کمتری به راندن این مرسدس بنزهای زهوار در رفته در شهر بیروت پیدا کرده اند. تابلوی زرد رنگ روی سقف اتومبیل و پلاک قرمز رنگ، مرسدس بنز را مثل گاو پیشانی سفید کرده ولی تاکسی متر ندارند. کرایه تاکسی قدیمی های بیروت بر اساس فاصله مبدأ تا مقصد مشخص نمی شود. از یک طرف بیروت تا آن طرف شهر رفتن کلا ده هزار لیره لبنان برای مسافر خرج برمی دارد. راننده تاکسی های قدیمی انگلیسی و فرانسوی بلد نیستند. کافی است به زبان عربی نام مقصد در بیروت را به آنها بگویید و تمام.

گردشگر خارجی باید لندمارک های شهر بیروت را بشناسد تا راننده تاکسی بتواند او را به هتل های بیروت برساند.

مسافر می تواند با یک تلفن از شرکت تاکسی در بیروت، ماشین بگیرد. کرایه این تاکسی ها در بیروت کمی بالاتر است در عوض سوار یک خودروی لوکس کولر دار می شوید. از بخش پذیرش هتل در بیروت بخواهید برایتان تاکسی رزرو کند. در قیاس با اروپا و ایالات متحده آمریکا، کرایه تاکسی در پایتخت لبنان بالا نیست. شرکت های تاکسی بیروت عبارتند از: جریس تاکسی بیروت / تاکسی پریمیر بیروت / الو تاکسی بیروت.

مدت کوتاهی از فعالیت شرکت تاکسی اینترنتی اوبر در پایتخت لبنان می گذرد. اوبر بر اساس مسافت و زمان به مسافر نرخ می دهد و کرایه اوبر در بیروت به طور اتوماتیک محاسبه شده و دیگر لازم نیست مسافر و راننده با هم یکی به دو کنند. رسید پرداخت اینترنتی و نقشه مسیر طی شده در بیروت با اوبر، برای مسافر ایمیل می شود.

 

وب سایت قاره پیما رانندگی در مرکز شهر بیروت در طول روز را به گردشگر خارجی توصیه نمی کند. توریست تاب تحمل ترافیک سنگین در خیابان های بیروت را ندارد. جاذبه های گردشگری بیروت یکی دو تا نیستند بنابراین وقت خود را در ساعات اوج ترافیک در بیروت هدر ندهید. قدم زدن در خیابان های بیروت حال و هوای خاصی به مسافر می دهد مخصوصا اینکه وسط شهر بیروت سنگ فرش شده است.

پیدا کردن جای پارک در خیابان های بیروت کار گردشگر خارجی نیست. چون بیشتر از دو ساعت نمی توان اتومبیل کرایه ای را در گوشه خیابان های بیروت رها کرد. باید از پارکومترهای موجود در خیابان های بیروت تیکت بخرید. مدت مشخصی اجازه پارک کردن خودرو در خیابان را داشته و بعد از آن جریمه می شوید.

به توصیه وب سایت قاره پیما اگر می خواهید به خارج از شهر بیروت بروید، اتومبیل اجاره کنید و مادامی که داخل شهر بیروت هستید، سوار تاکسی شوید. کرایه بیست و چهار ساعته یک اتومبیل در بیروت از چهل هزار لیره لبنان شروع می شود. قبل از سفر به بیروت با شرکت های اجاره خودرو در بیروت تماس گرفته و از نرخ و محل تحویل اتومبیل مطلع شوید.

اگر در فصل های شلوغ راهی سفر به بیروت شده اید، حتما قبل از ورود به پایتخت لبنان، اتومبیل کرایه کنید.

فرمان خودروهای لبنان در سمت راست است.

فقط چراغ قرمزهای وسط شهر بیروت درست کار می کنند اما قرار است خیابان های فرعی بیروت را هم پوشش دهند.

از ژوئن 2015 به بعد همه چیز برای دوچرخه سواری گردشگرها در خیابان محمد عبد الباقی در منطقه حمراء بیروت فراهم شد.

بیروت شهر مناسبی برای دوچرخه سواری نیست و گردشگر در بلوارهای ساحلی بیروت هم سوار دوچرخه نمی شود. چند ایستگاه اجاره دوچرخه برای مسافرهای ماجراجو در شهر بیروت هست. هر ماه چند نفر در برنامه دوچرخه سواری گروهی در بیروت شرکت می کنند. 

از آنجایی که همه کوچه و خیابان های بیروت به هم راه دارند، مسافر از پیاده روی در شهر بیروت به وجد می آید. البته توریست معمولا در چند منطقه خاص در بیروت پیاده روی می کند و با تاکسی از یک محله به محله ای دیگر در بیروت می رود. خیابان های بیروت نام مشخصی ندارند و با شماره از هم جدا شده اند، مردم بومی بیروت هم درست و حسابی به آدم آدرس نمی دهند. آدرس یک مکان در بیروت با اشاره به لندمارک های پایتخت لبنان مشخص می شود – همین مسیر را مستقیم بروید تا به ساختمان ایکس برسید، از آنجا اول به سمت چپ و سپس به سمت راست بپیچید، . . . و تعداد زیادی از خیابان های بیروت (لقب) دارند که اصلا با اسامی ذکر شده در نقشه یکی نیستند. اهالی بومی بیروت می گویند اگر روزی در پاریس خاورمیانه گم شدید، از اولین رهگذر راهنمایی بخواهید. مردم حتما به شما کمک می کنند یا اینکه به اولین هتل یا مغازه ای که سر راهتان بود، بروید. کانسیرژهای هتل و مغازه دارهای بیروت حداقل چند کلمه انگلیسی می دانند.

وضیعت جاده ها و کف پیاده روهای شهر بیروت خوب نیست. اوضاع داون تاون بیروت بهتر از حومه شهر بیروت است. به ندرت کسی اتومبیل خود را روی سنگفرش خیابان های بیروت پارک کند، حتی سطل زباله یا تابلوی ترافیک یا چراغ برق هم روی سنگفرش معابر بیروت دیده نمی شود. توریست باید مانند مردم محلی بیروت به موازات ماشین ها (کنار خیابان) راه برود.

هر هفته تور پیاده روی در بیروت برگزار می شود. برنامه بیروت گردی برای گردشگر خارجی جالب است.

 

جاهای دیدنی بیروت

بیروت خودش را پاریس خاورمیانه می داند. هنوز هم کافه های بیروت در فضا ی باز به مشتری سرویس داده و در هر نقطه ای از شهر بیروت نشانه ای از معماری اروپایی وجود دارد. بیشتر اهالی بیروت به زبان انگلیسی یا فرانسوی هم صحبت می کنند.

هر منطقه ای در بیروت جاذبه های گردشگری خاص خودش را دارد.

کافه های ساحلی واقع در منطقه الروشه به پیجن راکس، یک لندمارک طبیعی نزدیک ساحل دریای مدیترانه در بندر بیروت، دید کامل دارند. یک مسیر از صخره های روشه تا ساحل بیروت کشیده شده، مسافر می تواند با قایق ماهیگیری دور صخره ها بچرخد.

میدان نجمه (منطقه وسط بیروت) در قرن بیستم به دست فرانسوی ها ساخته شد، در طول جنگ داخلی بیروت خیلی آسیب دید ولی به تازگی بازسازی شده است. کلیسای جامع ارتدکس یونانی سنت جورج (قدیمی ترین کلیسای پایتخت لبنان) در مرکز میدان نجمه بیروت قرار گرفته و سرداب این کلیسا در بیروت به یک موزه مذهبی تبدیل شده است.

تندیس شهداء در مرکز شهر بیروت میدان شهداء، شرق میدان نجمه به سمت اشرفیه

مغاره جعیتا در بیست کیلومتری شمال بیروت در دره نهر الکلب واقع شده، جعیتا در واقع دو غار آهکی است که یک رود بین آنها جاری است. از نظر زمین شناسی جعیتا یک مسیر برای جاری شدن آب های زیرزمینی به وجود آورده است. دالان های غار جعیتا از چند تالار تشکیل شده که بزرگترین آنها صد و بیست متر ارتفاع دارد. این غار در مرکز دامنه های غربی کوه لبنان گستره ای به طول حدودا نه هزار متر را در بر می گیرد. جعیتا در 18 کیلومتری شهر بیروت در دوران پیش از تاریخ مسکونی بوده است. جعیتا طولانی ترین غار مرکب در خاورمیانه، نماد ملی کشور لبنان می باشد. آب آشامیدنی بیش از یک میلیون لبنانی از آب های زیرزمینی جعیتا تأمین می شود.

موزه ملی بیروت در خیابان رأس النبه منطقه اشرفیه، هزار و سیصد شیء مربوط به تاریخ و باستان شناسی لبنان از ماقبل تاریخ تا دوران سلطنت مملوک را به نمایش گذاشته، هر یک ساعت یک بار یک فیلم چند دقیقه ای درباره تاریخ موزه پخش می شود با این مضمون که در دوران جنگ داخلی لبنان چطور از این عتیقه جات محافظت کردند. ورودیه موزه نشنال بیروت برای هر مسافر بزرگسال پنج هزار لیره لبنان است.

موزه باستان شناسی دانشگاه آمریکایی بیروت در خیابان بلس، حمراء، رأس بیروت قدیمی ترین موزه در خاورمیانه است. مصنوعات موجود در این موزه بیروت خیلی بزرگ نیستند و توریست پولی بابت بلیط موزه پرداخت نمی کند.

قصر سرسق در خیابان سرسق، اشرفیه. خود بنای این موزه نمونه بارز قصرهای لبنانی در سده هجدهم میلادی است. موزه هنر بین المللی و لبنانی سرسق برای توریست های خارجی جالب است.

مرکز هنری بیروت در سن الفیل، بیروت کبری (هنر مدرن معاصر) اولین فضای عمومی غیر انتفاعی در شهر بیروت است که سالن برگزاری نمایشگاه، تالار کنفرانس، کتاب فروشی، کتابخانه، کافه، تراس دارد.

گالری ماتینیون هنر معاصر لبنانی و بین المللی در سن الفیل، بیروت الکبری

گالری اماگوس در نیو جدیده، بیروت کبری

آتلیه نقاشی و موسیقی و مجسمه سازی کمیل علم بیروت در خیابان سرسق منطقه اشرفیه بیروت

آرت آن اسپیرز در یک ساختمان قدیمی در خیابان اسپیرز، کانتاری قرار گرفته و نمایشگاه ها و رویدادهای فرهنگی زیادی در این مکان در شهر بیروت برگزار می شوند.

علاوه بر رویدادهای فرهنگی و هنری، کلاس یوگا / کارگاه آموزشی / بازار هفتگی هم در محوطه گالری بیروت DIY در خیابان مخول منطقه حمرا برگزار می شود. این گالری در خیابن مخول مثل گاو پیشانی سفید مشخص بود تا اینکه در پاییز 2015 به یک ساختمان جدید در همان خیابان تقل مکان کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پارک های بیروت به وب سایت Beirut Green Guide مراجعه کنید.

پارک صنایع در خیابان امیل أده منطقه حمراء

بیروت هربال گاردن در خیابان ریاض الصلح وسط بیروت

میدان نجمه در منطقه بیروت

پارک خلیل جبران در منطقه مرکزی بیروت

پارک عمومی حرش بیروت (جنگل کاج بیروت) کنار هیپودروم بیروت در جنوب منطقه اشرفیه

میدان دباس در داون تاون بیروت بین خیابان شارل دباس در بیروت و خیابان دمشق در بیروت

با مراجعه به شعبه های ویرجین مگا استور در نقاط مختلف شهر بیروت از برنامه رویدادهای فرهنگی و جشن ها مطلع شوید. تعداد زیادی کنسرت در بیروت برگزار شده و عروس خاورمیانه در زمینه موسیقی رقص صاحب سبک است.

دو موج رادیویی در بیروت طرفدار دارند: ان آر جی و میکس اف ام

فستیوال بیروت اینترنشنال فیلم – هر سال در اکتبر فیلم های محصول کشورهای خاورمیانه در بیروت به زبان های عربی و فرانسوی به نمایش درآمده و مضمون بعضی از فیلم ها سیاسی است.

فستیوال بیروت اینترنشنال جاز – هر سال در ژوئیه به مدت چهار روز در بیروت برگزار شده و مشهورترین موسیقی دان ها و خواننده های سبک جاز از سراسر دنیا نزدیک بیروت مارینا اجرای زنده دارند. 

فستیوال سینما ی فرانکوفون – فیلم های فرانسوی زبان دو هفته در فاصله زمانی مارس تا آوریل در سینماهای بیروت روی پرده می روند – سینمای متروپلیس در بیروت و سینمای مسرح المدینه در بیروت و . . .

وان بیگ ساندی – هر یکشنبه در ریزورت های بیروت و سواحل بیروت با اجرای زنده دی جی های مختلف یک مهمانی ساحلی برگزار می شود.

باکاردی نایت – هر سال تابستان فستیوال شب باکاردی با حضور پرشور ترین دی جی ها و گروه های موسیقی در پایتخت لبنان برگزار می شود.

مسافر می تواند به هزار و یک شکل خودش را در بیروت سرگرم کند. همه محله های بیروت را از نظر بگذرانید تا منطقه در خور سلیقه خود را پیدا کنید. 

یک کلوپ ساحلی در بیروت کبری پاتوق گردشگرهای خارجی است.

کورنیش بیروت، یک مسیر پنج کیلومتری از خیابان پاریس تا خیابان جنرال دیغول، مناسب پیاده روی و دویدن و اسکیت بازی و دوچرخه سواری و قدم زدن است. فعالیت تفریحی خود را از بیروت مارینا (منطقه وسط بیروت) شروع کرده و تا پیجن راکس در منطقه الروشة بیروت پیش بروید. در یکی از کافه های واقع در کورنیش بیروت لم داده و غروب آفتاب را تماشا کنید.

وب سایت قاره پیما مسافرها را به بارهای واقع در خیابان مونو / جمیزة / حمراء / مار مخایل سوق می دهد.

شاید مسافر بخواهد شانس خود را در لاتاری ملی لبنانی امتحان کند !

گردشگر می تواند به ساحل عمومی رملة البیضاء در بیروت برود یا در کلاب های ساحلی بیروت وقت بگذراند. تعداد سواحل شنی در پایتخت لبنان زیاد نیست و کاربری بیشتر سواحل شنی بیروت به اسپا و استخر شنا و تراس حمام آفتاب تبدیل شده اما گردشگر به دریای مدیترانه دسترسی دارد. بیشتر ساحل های بیروت خصوصی اند اما اگر همراه یکی از اعضاء ثابت باشید، امکان استفاده از خدمات این مجموعه های ساحلی در بیروت را خواهید داشت. مسافر برای رفتن به کلوپ قایق های بادبانی سنت جورج در عین المریسه یا کلوپ قایق های تفریحی ریورا در هتل ریورا ی بیروت حتما نباید عضو ثابت این باشگاه ها باشد و با پرداخت بیست دلار قضیه حل می شود. در استخر تنی به آب زده و در بار و کافه کنار آن یک لیوان نوشیدنی خنک نوش جان کرده و ازگوش دادن به صدای موسیقی لذت ببرید. لانگ بیچ کلاب هم جای بدی برای تفریح نیست – درست قبل از تپه، سمت چپ چرخ و فلک کورنیش بیروت. حوله استخری فراموش نشود !‌

گلف بازی کردن در کلوپ گلف لبنان واقع در بئر حسن یا باشگاه گلف بیروت کنار سرباز خانه هنری شهاب

همزمان سی مسافر امکان پرواز با یک بالون در آسمان بیروت را دارند – خیابان آلنبی، داون تاون بیروت

هوای بیروت ده ماه در سال آفتابی است. با وجود بقایای سی و شش کشتی غرق شده در بندر بیروت / دره های طبیعی در بیروت / غارهای سنگ آهکی حوالی بیروت / وجود سفره ماهی دیو و کوسه در دریای مدیترانه در بیروت، پایتخت لبنان مکان مناسبی برای غواصی است.

زیردریایی فرانسوی سوفلور و کشتی بخار بریتانیایی آلیس بی و کشتی باری مقدونیه و کشتی باربری نشنال استار و کشتی اچ ام اس ویکتوریا در آب های بیروت غرق شده اند. شهرهای تاریخی به ساحل فینیقی ها زینت بخشیده، سایت های باستانی /  سنگ های مرمر / ستون های گرانیتی / آمفورا / ظروف سفالی در شرق دریای مدیترانه غرق شده اند.

 

چند مرکز غواصی اطراف بیروت هست

باشگاه غواصی بیروت کالوپسو – هتل و ریزورت موونپیک، خیابان شارل دو گل، روشه، بیروت

مؤسسه ملی غواصی اسکوبا NISD – سوليدير بیروت مارینا، وسط بیروت

غواصان لبنان LD – طبقه دوم ساختمان محلمی منطقه اشرفیه بیروت

آتلانتیس – هتل بل آزور، جونیه، بیروت الکبری

حتی مسافر هم می تواند با ارائه پاسپورت هر یک شنبه در هیپودروم بیروت روی اسب های عربی شرط ببندد. مسابقات اسب دوانی در پایتخت لبنان پاتوق راننده تاکسی های سن بالا ی بیروت است.

مسافر می تواند در کنار مردم محلی بیروت از تفریح و سرگرمی در پایتخت لبنان لذت ببرد.

دانشگاه آمریکایی بیروت AUB در 1866 در قالب یک مؤسسه آموزش عالی خصوصی، مستقل، غیر فرقه ای در پایتخت لبنان آغاز به کار کرد. دانشگاه آمریکایی بیروت تحت امتیاز ایالت نیویورک در ایالات متحده آمریکا عمل می کند. AUB کار خود را با شانزده دانشجو در یک مکان اجاره ای شروع کرد و امروز بیش از شش هزار و نهصد دانشجو در محوطه دانشگاه رو به دریا ی مدیترانه در بیروت تحصیل می کنند. گروهی از اساتید بین المللی در زمینه تجارت، آموزش، دیپلماسی، مهندسی، فلسفه، علوم، پزشکی در این دانشگاه در بیروت سر کار هستند.

دانشگاه آمریکایی لبنانی LAU یک مؤسسه آمریکایی زیر نظر دانشگاه دولتی نیویورک است. LAU دو محوطه دارد: یکی در بیروت و دیگری در جبیل. دانشگاه آمریکایی لبنانی مدارک لیسانس و فوق لیسانس در رشته علم و هنر / دکترا در رشته داروسازی می دهد. LAU تنها مؤسسه آمریکایی است ک در خارج از ایالات متحده آمریکا مدرک داروسازی می دهد. کم کم انجمن مدارس و کالج های نیو انگلند هم مدارک دانشگاه آمریکایی لبنانی را تأیید خواهد کرد.

دانشگاه سنت ژوزف در 1875 در بیروت شروع به کار کرد.USJ  زیرمجموعه انجمن دانشگاه های عرب / انجمن بین المللی دانشگاه ها / انجمن دانشگاه های فرانسوی زبان / فدراسیون بین المللی دانشگاه های کاتولیک / فدراسیون اروپایی دانشگاه های کاتولیک / انجمن مؤسسه های یسوعی آموزش عالی در اروپا و لبنان می باشد. 

دانشگاه لبنانی تنها مؤسسه دولتی آموزش عالی در لبنان است که در 1951 افتتاح شد و تا 2006 هفده  دانشکده مجزا و چند گروه فرهنگی، مذهبی، اجتماعی داشت.

اینترنشنال هاوس بیروت ALLC تنها مدرسه بیروت است که مکالمه به لهجه نوین عربی لبنانی را آموزش می دهد و مدرک تدریس زبان های خارجه از کمبریج انگلستان اعطا می کند. در این مدرسه کلاس های زبان اسپانیایی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی و عربی نوین معیار هم برگزار می شوند.

آکادمی زبان و مهارت های ارتباطی یک مؤسسه مطالعات خاور نزدیک در المنصوریه لبنان است که کلاس های خصوصی و گروهی برگزاری می کند. حتی افراد متفرقه هم می توانند در برنامه هفتگی محاوره به زبان عربی لبنانی در ALPS شرکت کنند.

مؤسسه زبان عربی سیفی در بیروت زبان عربی لبنانی آموزش می دهد. این اینستیتیوت در منطقه جمیزه واقع شده که پر از کافه و خوابگاه دانشجویی است. سالی صد و بیست دانشجو در دوره های پنج هفته ای آموزشی مؤسسه زبان عربی سیفی شرکت می کنند. برنامه آموزشی اینستیتیوت سیفی بیروت شامل مهارت های خواندن و نوشتن عربی معیار و عربی محاوره ای می شود.

لیسه عبد القادر یک آکادمی فرانسوی خصوصی در بافت قدیمی وسط شهر بیروت است و به زبان های عربی و فرانسوی آموزش می دهد. لیسه عبد القادر یکی از پنج مدرسه خصوصی برتر در کشور لبنان است.

برلیتز لبنان روی آموزش عربی نوین معیار (فصحی) و عربی محاوره ای در بیروت تمرکز کرده و دفتر مرکزی آن در منطقه الحمراء نزدیک محوطه دانشگاه آمریکایی بیروت است و در سراسر سال دوره آموزشی برگزار می کند.

لبنان به طبخ غذاهای محلی معروف است و اثر آشپزی اروپایی روی غذاهای لبنانی، رنگ و بوی غذاهای سنتی لبنان را از بین نبرده است. برای خرید انواع شربت، خیار شور، روغن زیتون، زعتر و حتی صابون در بیروت به مکان های زیر بروید:

فروشگاه Les Terroirs du Liban واقع در (حورانی سنتر، خیابان 609، حازمیه) عضو سازمان تجارت عادلانه جهانی است. قیمت کالاهای عرضه شده در این فروشگاه بالا است و با یک سری تولید کننده محلی در لبنان قرارداد همکاری بلند مدت دارد – زعتر، روغن زیتون، شراب، شربت های مختلف، مربا، خیار شور، خوراک حمص، چاشنی غذا، صابون. بیشتر فرآورده های موجود در این فروشگاه در بیروت ارگانیک هستند. بعضی از این اقلام را در سوپرمارکت ها و مغازه های دیگر بیروت هم پیدا می کنید.

هلثی بسکت واقع در (ساختمان یعقوبیان، بلوک ای، خیابان کویت، کاراکاس / حمراء) این فروشگاه ارگانیک با مزرعه دارهای تولید کننده زعتر، انواع شربت و چاشنی، روغن زیتون همکاری دارد.

بیروت پایتخت مد لبنان و منطقه خاورمیانه است. طراح های لبنانی مشهور در بیروت فعالیت دارند: ایلی صعب، طونی ورد، باسیل سودا، پیر کارتا، روبیر ابی نادر.

بوتیک پیاف واقع در (خیابان کلمانسو) با طراح های بین المللی مانند ایسی میاکی کار می کند.

وب سایت قاره پیما چند محله مختلف در بیروت را برای خرید به مسافرها پیشنهاد می کند:  

وسط بیروت اخیرا بازسازی شده و فروشگاه های لوکس و مد روز دارد.

خیابان الحمراء نسبت به قبل احیا شده و تعداد زیادی از برندهای بین المللی و سطح بالا در حمراء بیروت شعبه دارند.

مار الیاس خیابانی پر جنب و جوش در جنوب بیروت است، تقریبا هر جنس اورجینال لبنانی در فروشگاه های مار الیاس پیدا شده و فروشنده محلی سر قیمت با گردشگر خارجی کنار می آید.

فروشگاه های زنجیره ای و مرکز خریدهای سطح بالا در خیابان وردون بیروت کنار هم قرار گرفته اند.

 

مرکز خریدهای بیروت

ای بی سی مال در خیابان اشرفیه آلفرد نقاش بیروت، مغازه های لوکس و کافه و رستوران و سینما دارد.  

أسواق بیروت یک مال نوساز در مرکز پایتخت لبنان است.

بیروت مال حوالی الطیونه

میس ای بی سی در خیابان الحمراء مخصوص خانم ها است.

ویرجین مگا استور در حال حاضر چهار شعبه در شهر بیروت دارد: فرودگاه بین المللی بیروت، میدان شهداء در داون تاون بیروت، سیتی مال حوالی الدوره، فروشگاه زنجیره ای ای بی سی در منطقه اشرفیه 

سیتی مال در منطقه الدورة بیشتر از صد مغازه، پانزده کافه و رستوران، یک هایپر مارکت، نه سالن سینما دارد.

ای بی سی بیوتی در خیابان باب ادریس وسط بیروت – لوازم آرایشی، عطر و ادکلن، ابزار مانیکور و پدیکور ناخن، . . .

دونس سنتر در خیابان وردون بیروت تعداد زیادی فروشگاه و کافه و سینما دارد.

معمولا دست فروش ها در خیابان های بیروت بساط پهن نمی کنند.

 

بازارهای بیروت

بساط سوق الطیب هر شنبه از 09 صبح تا 02 بعد از ظهر نزدیک داون تاون بیروت برقرار است. محصولات ارگانیک در بازار الطیب عرضه می شوند. امکان خرید عسل طبیعی، نان محلی، پنیر خانگی، صنایع دستی بیروت در سوق الطیب وجود دارد. طرز تهیه تبوله را از نزدیک در بازار الطیب ببینید.

مردم محلی از هفت صبح تا یک ظهر در یکشنبه بازار بیروت کنار رود بیروت دور هم جمع می شوند. هر چیزی که دلتان بخواهد در یکشنبه بازار بیروت هست: زیورآلات آنتیک، لباس، آثار هنری، . . .

برج حمود در محله ارمنی نشین بیروت (شرق اشرفیه) جای خوبی برای خرید آثار هنری ارزان و سوغات لبنان و اشیاء مسی و محصولات تقلبی است.

از پوند لبنان LBP به عنوان لیره لبنان یاد می شود و هر لیرة لبنانیة صد پیاستر است. لبنانی ها اسکناس دلار را روی چشم خود می گذارند. هر دلار معادل هزار و پانصد لیره لبنان است. مسافر با هر ارزی در پایتخت لبنان خرید کند، بقیه پول او پوند لبنان خواهد بود. توریست می تواند در هتل های بیروت و فروشگاه های بیروت و رستوران های بیروت و بارهای بیروت از ویزا کارت، مستر کارت، مایسترو، امریکن اکسپرس استفاده کند. اگر در بیروت گفتند کارت اعتباری شما نامعتبر است، تعجب نکنید.

در هر منطقه ای از بیروت می توان از خودپرداز پول گرفت – پوند لبنان یا دلار آمریکا. 

بانک های لبنانی خیلی راحت تراول چک را برای مسافر خرد می کنند.

 

غذاهای لبنانی

غذاهای لبنانی ترکیبی از خوراک های عربی، ترکی، مدیترانه ای هستند و آشپزی لبنانی در دنیا پرطرفدار است. برای تهیه خوراک های لبنانی از روغن زیتون، گیاه های معطر، ادویه جات، میوه و سبزیجات تازه، محصولات لبنی، غلات، ماهی، انواع گوشت استفاده می شود. سینی مزه لبنانی، سی نوع غذای گرم و سرد عربی است: تبوله، فتوش، حمص، متبل، محمره، سمبوسه، دلمه برگ مو یا مواد پیچیده شده در نان پیتا. 

بیشتر غذاهای لبنانی وگان هستند حتی قنادی های لبنان هم از مواد گیاهی برای تهیه دسر و شیرینی استفاده می کنند.

منقوشه – پیتزای لبنانی، خمیر پیتزا با پنیر محلی و زعتر سرو می شود یا با افزودن دارچین و شکر به خمیر طعم شیرین می دهند یا لایه های خمیر دور اسفناج پخته پیچیده می شود، همه نانوایی ها در بیروت منقوشه درست می کنند (برای صبحانه) قیمت یک منقوشه در پایتخت لبنان از پانصد تا سه هزار لیره لبنان متغیر است. منقوشه گیاهی از زعتر و اسفناج و شکر تهیه شده، گاهی به مواد خمیر منقوشه، شیر هم اضافه می کنند.

حمص – از نخود پخته، ارده، آبلیمو، سیر، نمک، روغن زیتون تهیه شده و یک (مزه) محسوب می شود ولی در کنار (نان پیتا، پیاز، گوجه فرنگی، نعنا، خیار شور، زیتون، هویج) یک غذای اصلی می شود. با اینکه حمص یک غذای گیاهی است ولی در ترکیه و سوریه با ماست سرو می شود.

فلافل – گلوله سرخ شده نخود و ادویه جات در لابلای دو برش نان است که با سبزیجات تازه و سس کنجد سرو می شود. فلافل یک غذای گیاهی است.

تبوله – سالاد جعفری با برگ نعنا، گوجه فرنگی، پیاز، بلغور، روغن زیتون، آبلیمو است.

فتوش – سالاد کاهو با گوجه فرنگی، خیار، تربچه، پیاز، نعنا، آبلیمو، روغن زیتون است و در لبنان کمی نان سوخاری خرد شده هم به آن اضافه می شود. 

سلطه کزبره بی بانادورا – سالاد گشنیز و گوجه فرنگی با آبلیمو و روغن زیتون است.

بطاطا بی کزبره – تکه های سیب زمینی پخته خرد شده با گشنیز و پودر فلفل که با آبلیمو سرو می شود. این خوراک نوعی (مزه) است و گاهی مثل ساندویچ خورده می شود.

بطاطا حره – تکه های سیب زمینی پخته خرد شده با پودر فلفل است.

مجدره – برنج و عدس (یا بلغور) پخته شده با ادویه جات و روغن زیتون و پیاز سرخ کرده است.

محمره – نوعی چاشنی که از فلفل قرمز، نان خرد شده، روغن زیتون، رب انار، آبلیمو، پیاز، سیر درست شده است.

متبل – بادمجان پوست کنده و تنوری شده با آبلیمو، روغن زیتون، ارده سرو می شود. متبل هم مثل حمص نوعی مزه است البته گاهی آن را به عنوان غذای اصلی عربی با نان می خورند.  

بلیله – سالاد نخود با روغن زیتون و آبلیمو است.

مشوشه غذایی شبیه حمص است با این تفاوت که نخود را له نمی کنند و همین باعث به وجود آمدن مزه متفاوت آن شده و در شهر صیدا در قیاس با بیروت بیشتر طرفدار دارد.

هندبا – طرخشقون سرخ شده در روغن زیتون با پیاز است.

لوبیا بالزیت – لوبیا سبز سرخ شده در روغن زیتون با گوجه فرنگی، پیاز، سیر، ادویه است.

بامیا بالزیت – بامیه سرخ شده با گوجه فرنگی و پیاز است.  

سوپ عدس

ساندویچ گل کلم سرخ شده

دلمه برگ مو پر شده با برنج و ادویه جات و تبوله، سرد سرو می شود.

کعک – نوعی نان شیرینی حلقوی اندازه کف دست که روی آن آویشن و پودر آب پنیر می پاشند. دست فروش های کنار خیابان در نقاط مختلف بیروت کعک می فروشند – هزار لیره لبنان. 

جمعیت مسن ساکن در پایتخت لبنان علاقه زیادی به آجیل بو داده دارند. مغز تازه ماکادمیا، بادام زمینی، بادام درختی، بادام هندی، گردو، پسته، فندق، تخمه، . . . را جلوی چشم مشتری بو داده و با آویشن، ادویه جات، پودر آب پنیر سرو می کنند.

شیرینی های سنتی لبنان در هر مناسبت ملی یا مذهبی ای در بیروت سرو می شوند: قشطه، معمول، قتایف، حلاوه الجبن، حلاوه الرز. شیرینی های لبنانی و دسرهای لبنانی در همه شیرینی فروشی های بیروت پیدا می شوند. بعضی از قنادی های بیروت، شیرینی گیاهی هم دارند.

فرهنگ های مختلف افراد ساکن در بیروت باعث تنوع سلیقه غذایی در پایتخت لبنان شده و هر رستورانی که فکرش را کنید در جاهای مختلف شهر بیروت هست. با توجه به مواد غذایی به کار برده شده برای تهیه خوراک های محلی لبنان، هزینه غذا خوردن در رستوران های مختلف در بیروت ثابت نیست. لوکیشن هر رستوران در بیروت، قیمت تمام شده غذاهای ارائه شده در منو را تعیین می کند.

اگر کوله به دوش هستید و پول کافی برای غذا خوردن در رستوران های لوکس بیروت را ندارید، روی خوردن میوه و سبزیجات تازه / فلافل / حمص / سیب زمینی سرخ کرده / منقوشه حساب کنید. 

رستوران های فست فود زنجیره ای بین المللی در بیروت هم گران هستند: کی اف سی، مک دونالد، برگر کینگ، تی جی آی فرایدیز، هاردیز، پیتزا هات، دومینوز پیتزا، دانکن دوناتس، سابوی، . . . رستوران های فست فود محلی بیروت تمام تلاش خود را برای جذب گردشگرهای خارجی کرده اند !

نوشیدنی های الکلی در بیروت فراوان هستند. نرخ کافه و بار و نایت کلاب یک منطقه در بیروت با منطقه دیگر پایتخت لبنان فرق دارد. البته در بعضی از محله های بیروت اصلا مشروبات الکلی سرو نمی شوند. کلوب های شبانه و میخانه های وسط بیروت و مار مخایل پاتوق گردشگرهای خارجی هستند. با نگاهی به روزنامه های محلی می توان فهمید کدام منطقه از بیروت مناسب تفریحات شبانه است. خاموشی در ساعت معین در شب های بیروت معنا ندارد. بار و میخانه های بیروت تا چهار صبح باز هستند و چراغ بیشتر باشگاه های شبانه بیروت تا پنج صبح روشن است.

در تابستان، مار مخایل کمتر شلوغ می شود و تفریحات شبانه در فضای باز در منطقه میداور بیروت طرفدار ندارد. ولی خیابان اروگوئه در بیروت همیشه پر از آدم است !

 

بارهای بیروت

اسکای بار – بیل، درست چسب وسط بیروت، یک کلوب شبانه در پایتخت لبنان است. بدون شک اسکای بار، گران ترین و پرشور ترین کلوب رو به دریای مدیترانه در بیروت است و در فصل زمستان تعطیل می شود.

بی او 18 – کلوپی در فضای پارکینگ یک پناهگاه حمله هوایی است. سقف پناهگاه کنار رفته و هنگام رقص آسمان بیروت معلوم است. خودرو را در یک محوطه باز پارک کرده و از پله ها پایین بروید.

اوبرهاوس – در محوطه راه آهن سابق بیروت، منطقه مار میخائیل روی تکنو تمرکز کرده و در تابستان در فضای باز برنامه اجرا می کند. 

گراند فکتوری خارج از بیروت در منطقه صنعتی برج حمود، شمال بزرگراه منتهی به الدوره واقع شده و به بندر بیروت و دریا و کوه ها مشرف است.

ایریس – یک بار روی پشت بام دفتر مرکزی روزنامه النهار مشرف به داون تاون بیروت است.  

گتسبی – یک بار با تم دهه بیست میلادی در خیابان اروگوئه در شهر بیروت است.

ان یو – یک بار با تراس روباز در ورودی وسط شهر بیروت، خیابان اروگوئه (تم پاپ) است.

کلاب یوکونکون در شهر بیروت به سبک های مختلف موسیقی توجه دارد، مثل: دابستب / درام اند بیس / فانک / هیپ هاپ / راک. این باشگاه شبانه بدون شک حرف اول را در بیروت می زند.

آبجوی غیر الکلی لبنان با دو برند مختلف در بازار موجود است: المزه و لذیذه. اخیرا یک آبجوسازی در بیروت با نام تجاری (بیر 961) شروع به تولید آبجوهای طعم دار کرده و کارخانه (ال بی بیر) بدون استفاده از دانه ذرت یا برنج آبجو درست می کند.

 

اطلاعات مفید برای سفر به لبنان

تعداد زیادی هتل در بیروت ساخته شده، از هاستل های ارزان در بیروت گرفته تا هتل های لوکس در بیروت. مسافر برای پیدا کردن هتل مورد پسند خود در پایتخت لبنان باید لیست هتلها در منطقه های مختلف بیروت را چک کند. گردشگر هر بودجه ای برای رزرو هتل در بیروت در نظر گرفته باشد، دست خالی برنمی گردد.   

هتل گراند مشموش در خیابان غورو منطقه جمیزه بیروت با فاصله ای کوتاه از پله های سرسق مقابل اداره پست لبنان در 2016 شروع به کار کرده و یک آپارتمان لوکس در طبقه بیست و دوم دارد.

هاستل بیروت: پلاک یازده، خیابان شماره 56، بیروت. این هاستل ارزان در وسط بیروت فاصله کمی با بارها و رستوران های بیروت / خیابان آرمنیا در شهر بیروت دارد. مهمان با ایستادن روی تراس اتاق خود در هاستل بیروت، مسافرهای دیگر را می بیند. یک ماشین لباس شویی هم در این هاستل سطح پایین در بیروت هست.

هتل چارلز در منطقه عین المریسه بیروت شصت و پنج اتاق دارد.

از 2009 به بعد پیرو عقب نشینی نیروهای اسرائیلی و سوریه ای از لبنان، اوضاع برای سفر به بیروت بهتر شد.

مهمان مسافرخانه رمزی بیروت در خیابان پاستور بیروت مقابل وایلد دیسکاوری شاپ، فرهنگ لبنان را از نزدیک لمس می کند. رمزی، مالک این مهمانخانه در بیروت، هوای مسافرهای خارجی را دارد.

اردوگاه پناهندگان شاتیلا فرصت تجربه زندگی به سبک فلسطینی ها را برای گردشگر فراهم کرده است.

بعد از عقب نشینی نیروهای اسرائیلی و سوری، بیروت جای بهتری برای زندگی شد. در 2009 تعداد مسافرهای ورودی پایتخت لبنان به بیش از دو میلیون نفر رسید. با شروع جنگ داخلی سوریه در 2011 و مداخله نظامی بین المللی علیه داعش در 2014، جو بیروت به هم ریخت. با اینکه بیروت از شهرهای مرزی دور است، در 2012، 2013، 2014 حمله های تروریستی و خودروهای بمب گذاری شده را تجربه کرد. خودروهای انفجاری در 2015 در برج البراجنه (جنوب بیروت) و در 2016 در حمراء (شرق بیروت) از امنیت بیروت کم کردند.

با تمام این حرف ها تا اواسط 2018 بیروت یک مقصد گردشگری امن در دنیا محسوب می شد و دپارتمان امور خارجه و تجارت خارجی در استرالیا / دولت کانادا / دولت فرانسه / وزارت امور خارجه بریتانیا مردم را در جریان وقایع روز لبنان گذاشته و از گردشگرها می خواستند در طول سفر به بیروت احتیاط کنند و آنها را از رفتن به جنوب بیروت منع می کردند، یعنی منطقه های تحت کنترل حزب الله: برج البراجنه و حاره حریک و غبیری و بئر حسن و تشویا.

دیوار گردشگر خارجی در بیروت برای کلاه برداری کوتاه است و معمولا هر جنسی را به چند برابر قیمت به مسافر می اندازند. مردم محلی لبنان فکر می کنند توریست خارجی در پول و ثروت غرق شده و مثل موم در دست لبنانی ها نرم می شود، خصوصا افرادی که از کشورهای پیرامون خلیج فارس به بیروت سفر می کنند. ثروتمندها برای خوشگذرانی به بیروت آمده و طعمه افراد سودجو در پایتخت لبنان می شوند. حتی سیستم حمل و نقل عمومی در بیروت هم نظم و قانون درست ندارد و به همین دلیل مسافر از بدو ورود به بیروت در خطر است و باید دست به عصا پیش برود.

اگر بار سفر به بیروت بسته اید به یکی بگویید که به لبنان می روید، بهتر است کسی برای استقبال شما به فرودگاه اینترنشنال رفیق حریری بیآید و در کل تنها به پایتخت لبنان نروید.

تلفن همراه خود را به هر مکانی در بیروت ببرید.

اگر سوار یکی از تاکسی های بیروت شدید، اول سر کرایه با راننده به توافق رسیده و در مقصد نهایی در بیروت کرایه تاکسی را پرداخت کنید.

اگر می خواهید در بیروت خودرو اجاره کنید یا از یک شرکت تاکسی ماشین بگیرید، از تجربه مردم محلی بیروت استفاده کنید.

وقتی در بیروت سوار تاکسی می شوید طوری رفتار کنید انگار می خواهید باز هم با آن راننده در پایتخت لبنان رفت و آمد کنید، سر راننده را با شماره تماس گرفتن گرم کنید و او را مطمئن کنید که خیلی زود با او تماس خواهید گرفت. در آخر برنامه سفر به بیروت، یک عالمه شماره تلفن دارید.

اگر در بیروت اتومبیل کرایه می کنید باید حواستان باشد گرفتار ماجرای سرقت خودرو نشوید – مخصوصا در منطقه بکفیا. علائم و نشان های جاده ای در بیروت ضعیف هستند، گردشگر به راحتی رمپ های ورودی و خروجی را پیدا نمی کند. در طول شب در خیابان های بیروت رانندگی نکنید که حسابتان با کرام الکاتبین است.

گول رفتار دوستانه بعضی از افراد محلی بیروت را نخورید که می خواهند با در آغوش کشیدن و دست دادن با توریست صمیمی شوند چون امکان دارد کیف پول / موبایل / زیورآلات شما را کش بروند.

اگر آنقدر بد شانس بودید که در طول سفر به بیروت مریض شوید، مستقیم به بیمارستان امریکن یونیورسیتی بروید، ویزیت پزشک عمومی در این بیمارستان در بیروت حداقل چهل دلار برای مسافر هزینه دارد.

کافی است به یکی از داروخانه های بیروت بروید تا همان دکتر داروخانه داروی مورد نیاز را برای شما تجویز کند، این درد گردشگر را درمان نمی کند به توصیه وب سایت قاره پیما همان اول کار به بیمارستان بروید.   

اگر از شلوغی شهر بیروت خسته شده اید به کوه های نزدیک پایتخت لبنان پناه ببرید. بیت مری و عالیه هر دو حدودا نیم ساعت با وسط بیروت فاصله دارند. مسافر می تواند با اتوبوس به الدوره (بیت مری) و کولا (عالیه) برود که هوای خنک تر و فضای آرام تری دارند.

 

فهرست سفارتها در بیروت

سفارت جمهوری چک در خیابان کلیسا ی سیده البشاره، بعبدا

سفارت مصر جنب سازمان نظام مهندسی بیروت

سفارت آلمان در خیابان ریاض الصلح

سفارت یونان

سفارت ایتالیا در منطقه بعبدا بیروت

سفارت گرانادا (کنسولگری افتخاری) در بزرگراه زلقا ی بیروت

سفارت رومانی در بعبدا

سفارت روسیه در کورنیش المزرعه، مار الیاس البطینه

سفارت ترکیه در الرابیه بیروت

سفارت بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی در خیابان آرمیز، رقاق البلاط، تله السرای

سفارت ایالات متحده آمریکا در عوکر مقابل ساختمان شهرداری بیروت

سفارت ونزوئلا در خیابان عمارة شلهوب، طبقه پنجم، صندوق پستی 603، زلقا

 

کانال های رادیوئی لبنان

رادیو خیلی در بیروت محبوب است مخصوصا جوان ترها در بیروت، برنامه های انگلیسی زبان درباره رویدادهای فرهنگی و کنسرت ها را دنبال می کنند. برای آشنا شدن با فرهنگ لبنان پیگیر اجرای برنامه های رادیویی فرانسوی و عربی زبان شوید. ایستگاه های رادیویی انگلیسی زبان در بیروت عبارتند از:

ان آر جی

میکس اف ام

رادیو وان سرویس جهانی بی بی سی

ویرجین رادیو

 

روزنامه های لبنان

روزنامه های رسمی لبنان در منطقه های تجاری بیروت در دسترس همه هستند، مخصوصا در میدان ساسین منطقه اشرفیه، خیابان وردون، خیابان کنکورد منطقه الحمراء. روزنامه و مجله در تمام بقالی ها / سوپر مارکت ها / هایپر مارکت های بیروت توزیع می شوند.

د دیلی استار – یک روزنامه مستقل انگلیسی زبان که خبرهای محلی، ملی و بین المللی در بیروت را پوشش می دهد.

ماندی مورنینگ – یک هفته نامه مستقل انگلیسی زبان در بیروت

ل اورینت ل ژور – یک روزنامه مستقل فرانسوی زبان در بیروت

هر مدل روزنامه عربی زبان که فکرش را کنید در پایتخت لبنان چاپ می شود، حتی امریکن آزتاک دیلی.  

 

مراکز درمانی و شماره تلفن های کمک های درمانی لبنان

شماره اضطراری در بیروت: 112 سازمان اورژانس بیروت

دانشگاه آمریکایی مرکز پزشکی بیروت AUBMC در خیابان مقدسی منطقه الحمراء شهر بیروت (طب داخلی، جراحی عمومی، جراحی قلب، زایمان، طب اطفال، اورولوژی، چشم پزشکی، پزشکی خانواده، واحد مراقبت های ویژه، روان درمانی، بانک خون، داروخانه، آزمایشگاه، خدمات اورژانسی)

بیمارستان هتل دیو در خیابان ادیب اسحاق، آلفرد نقاش، اشرفیه، بیروت – طب داخلی، جراحی عمومی، جراحی قلب، پیوند مغز استخوان / کبد / کلیه، پزشکی زنان و زایمان / عمل های سرپایی، لابراتور، بانک خون، داروخانه، فیزیوتراپی، همودیالیز، پرتو درمانی، روش های مختلف تشخیص پزشکی، طب اطفال، خدمات اورژانسی، تصویربرداری پزشکی، بخش مراقبت های ویژه.

مرکز درمانی سنت جورج در خیابان یوسف سرسق اشرفیه بیروت – پزشکی داخلی، بانک خون، آی سی یو، پزشکی زنان، جراحی عمومی، فیزیوتراپی، جراحی قلب، داروخانه، پزشکی کودک، آزمایشگاه، خدمات اورژانسی

کلینک دکتر ریزک در خیابان زهار منطقه اشرفیه صندوق پستی 113288 بیروت – پزشکی داخلی، آزمایشگاه، داروخانه، جراحی، طب زنان، پزشکی کودکان، پیوند کلیه، چشم پزشکی، آی سی یو، فیزیوتراپی، بخش اورژانس

بیمارستان باربیر در بیروت – طب داخلی، طب اطفال، واحد مراقبت های ویژه، زایمان، بانک خون، داروخانه، آزمایشگاه، خدمات اورژانسی، روان درمانی، جراحی

بیمارستان نجار در خیابان معماری رأس بیروت صندوق پستی 1135984 – جراحی، طب داخلی، بخش مراقبت های ویژه، بانک خون، پزشکی زنان و زایمان، لابراتور، داروخانه، پزشکی کودکان، بخش اورژانس

بیمارستان المقاصد در طریق الجدیده صندوق پستی 6301 بیروت – پزشکی داخلی، داروخانه، طب اطفال، جراحی، طب زایمان، آی سی یو، آزمایشگاه، پیوند مغز استخوان، بانک خون، فیزیوتراپی، فوریت های پزشکی

بیمارستان ساحل در خیابان درغام، غبیری، بیروت – جراحی عمومی، طب داخلی، آی سی یو، گایناکولوژی، خدمات آزمایشگاهی و اورژانسی، بانک خون، فیزیوتراپی، داروخانه

بیمارستان و مرکز درمانی ترد در خیابان مکزیکو، طبقه پنجم، کلمانسو، حمراء، بیروت – پزشکی داخلی، جراحی، زایمان، خدمات آزمایشگاهی

بیمارستان فؤاد خوری در ساختمان مکتبی خیابان عبد العزیز منطقه الحمراء بیروت – بانک خون، آزمایشگاه، جراحی، داروخانه، خدمات فوریت های پزشکی، پزشکی داخلی، زنان و زایمان

 

اطلاعات مفید برای مسافران لبنانی

توریست در بیشتر کافه ها و رستوران های بیروت به اینترنت پرسرعت دسترسی دارد. در هر نقطه ای در بیروت یک کافی نت مثل قارچ سبز شده و خدمات کپی و پرینت هم ارائه می دهند. هزینه استفاده از اینترنت در مرکز شهر بیروت در قیاس با منطقه های مسکونی در بیروت بالاتر است ولی سرعت اینترنت بهتر است و رایانه های شخصی جدیدتری را در اختیار مشتری می گذارند، کافی نت هایی مانند: بیروت سنترال دیستریکت / جی دی اس گلوبال دیتا سیستمز در منطقه اشرفیه بیروت

اگر مسافر از بیروت دل بکند می تواند به هر شهر دیگری در لبنان برود.

لبنان کشور نسبتا کوچکی است، با وجود ترافیک سنگین در بیروت، سفر زمینی تا طرابلس یا صور بیشتر از سه ساعت طول می کشد. بستگی به این دارد که در چه فصلی راهی سفر به بیروت شده اید، برای اسکی روی برف به یکی از شش ریزورت تفریحی کوهستانی در لبنان بروید یا در سواحل صور آفتاب بگیرید یا در یکی از ریزورت های ساحلی جونیه استراحت کنید. از مکان های فرهنگی و طبیعی لبنان بازدید کنید. هر شهری در لبنان ویژگی های تاریخی خاص خودش را دارد.

مسافر می تواند از پایانه مسافربری شارل الحلو بیروت با اتوبوس به سوریه یا اردن برود یا اینکه با تاکسی خودش را به شهرهای نزدیک به پایتخت لبنان برساند. شارل الحلو به بندر بیروت چسبیده، مسافر با یک نگاه اجمالی متوجه مسیر حرکت اتوبوس های برون شهری در لبنان نمی شود. راننده اتوبوس های لبنان برخورد دوستانه ای با مسافرهای خارجی داشته و به زبان انگلیسی یا فرانسوی صحبت می کنند.

اتوبوس از کولا ی بیروت به سمت جنوب (صیدا یا شهر باستانی تیر) یا وادی البقاع (زحله، بعلبک) می رود. برای رفتن به سمت شمال (حریصا، جعیتا، جبیل، طرابلس، بشری) به پایانه الدورة ‌بروید.

بیروت در شبه جزیره ای از کوه پایه های لبنان، بین دو تپه قرار گرفته است.

بیروت حدودا سی و پنج متر بالاتر از سطح دریا است.

در قرن پانزدهم قبل از میلاد مسیح برای اولین بار در نامه های دوره امارنه مصر باستان به شهر بیروت اشاره شد.

از 1110 تا 1291 شهر بیروت بخشی از پادشاهی اورشلیم بود.

در 1516 بیروت به دست عثمانی ها افتاد و این وضعیت چهار قرن ادامه داشت.

در فاصله زمانی سده سوم تا سده ششم بعد از میلاد مسیح، دانشکده حقوق بیروت شهرت جهانی داشت.

در سال 635 میلادی که بیروت به دست فاتحان مسلمان افتاد، ویرانه ای بیش نبود.

در قرن چهاردهم قبل از میلاد بیروت مستعمره روم شد.

بعد از آن بیروت در اثر زلزله آسیب دید و در سال 551 بعد از میلاد به دست امواج دریای مدیترانه ویران شد.

در 1291 به دنبال جنگ های مذهبی، بیروت تحت کنترل سلطنت مملوک درآمد و راه بازرگان های ایتالیایی ادویه از دمشق به بیروت باز شد.

مسجد محمد الآمین که از آن به عنوان مسجد آبی بیروت یاد می شود، مسجد مسلمان های اهل سنت در داون تاون بیروت است. در قرن نوزدهم یک زاویه (محراب) در این مکان ساخته شد و مدت ها طول کشید تا آن را به یک مسجد تبدیل کنند – سال 2008 !

در 1943 کشور لبنان به دنبال اشغال فرانسه توسط آلمان، اعلام استقلال کرد و بیروت پایتخت لبنان شد و تا 1975 پایتخت روشنفکری و تجاری و گردشگری جهان عرب بود که جنگ داخلی لبنان همه چیز را به هم ریخت.

اواخر جنگ جهانی اول متحدان بیروت را اشغال کردند و در 1920 فرانسوی ها بیروت را به عنوان پایتخت لبنان بزرگ انتخاب کردند.

موزه ملی بیروت همان موزه باستان شناسی لبنان است. بعد از جنگ جهانی اول یک سری مصنوعات را به این موزه در بیروت آورده و در 1942 به طور رسمی افتتاح شد. بیش از صد هزار شیء در موزه نشنال بیروت به نمایش درآمده که با عهد باستان و قرون وسطی ارتباط دارند. قدمت حدود هزار و سیصد شیء به دوران ماقبل تاریخ تا سلطنت ممالیک برمی گردد.

موزه سرسق با نام رسمی موزه نیکولا ابراهیم سرسق، موزه هنر مدرن و معاصر در بیروت است. در 1912 یک اشراف زاده لبنانی ثروتمند و برجسته به نام نیکولا ابراهیم سرسق یک ویلا ی بزرگ برای خودش ساخت – بنای فعلی موزه سرسق. او وصیت کرد کاخش به موزه ای در پایتخت لبنان تبدیل شود. بعد از مرگ سرسق در 1952 ویلای او را به شهرداری بیروت دادند و در 1961 کاربری آن به موزه تغییر کرد. ‌

أسواق بیروت یک منطقه تجاری مهم در بیروت است: بیش از دویست فروشگاه / بیست و پنج کافه و رستوران / موزه علم کودکان / مرکز سرگرمی / چهارده سالن سینما / فروشگاه زنجیره ای / بازارهای خیابانی دوره ای

میدان شهداء – البرج یک جایگاه عمومی قدیمی در وسط شهر بیروت است. در 1931 البرج به یاد افرادی که به دستور عثمانی ها کشته شدند، ساحة الشهداء نام گرفت. در دهه پنجاه تعداد زیادی رستوران و سینما نزدیک این میدان ساخته شد. در طول جنگ داخلی لبنان همین میدان خط مقدمی شد که شهر بیروت را به دو بخش مجزا تقسیم کرد.

بیروت یکی از قدیمی ترین شهرهای دنیا است. پایتخت لبنان هفت بار ویران و بازسازی شد.

امروز جمعیت های دینی گوناگون در پایتخت لبنان زندگی می کنند و رتبه بیروت از نظر تنوع گروه های دینی در تمام خاورمیانه یک است. مردم ساکن بیروت به هفت گروه مختلف دینی تقسیم شده اند: سنی / شیعه / دروزی / کاتولیک مارونی / ارتدوکس یونانی / کاتولیک یونانی / حواری ارمنی / کاتولیک ارمنی / پروتستان.

نام انگلیسی فعلی پایتخت لبنان ریشه عربی دارد و کلمه (بیروت) عربی هم از زبان فنیقی گرفته شده و به چاه های آب موجود در آن منطقه اشاره داشته است.

لبنان کشوری کوچک در سواحل شرقی دریای مدیترانه و یکی از کوچک ترین کشورهای سلطنتی دنیا است. 

لبنان یکی از شگفت انگیزترین کشورهای خاورمیانه است و با قدمت چند هزار ساله، مثل آش شله قلمکار هر فرنگ و آداب و رسومی در لبنان وجود دارد.

در دهه شصت میلادی لبنان به سوئیس شرق معروف شد. جالب اینکه در آن دوره لبنان از نظر اقتصادی هم پیشرو بود.

لبنان با مساحت ده هزار و چهارصد و پنجاه و دو کیلومتر مربع، کوچک ترین کشور در کل قاره آسیا است.

در شهر بیروت با مساحت بیست کیلومتر مربع و در منطقه شهری بیروت الکبری با مساحت شصت و هفت کیلومتر مربع به ترتیب 365.000 نفر و 2.2 میلیون نفر زندگی می کنند.

آن طور که وب سایت قاره پیما آمار گرفته، تقریبا هشت تا چهارده میلیون لبنانی خارج از خاک لبنان زندگی می کنند. چهار و نیم میلیون از افرادی که در لبنان زندگی می کنند، بومی لبنان هستند. جماعت یهودیان پراکنده در لبنان هم زیاد است.

بنابراین لبنانی هایی که خارج از لبنان زندگی می کنند آداب و رسوم لبنان را در کشورهای دیگر رواج داده اند.

میلیون ها نفر در سراسر دنیا غذاهای لبنانی را در رژیم روزانه خود جا داده اند. برای طبخ غذاهای لبنانی با توجه به رژیم غذایی مدیترانه ای از میوه و سبزیجات تازه استفاده می شود.

شاید باورتان نشود ولی لبنان تنها کشور در خاورمیانه است که بیابان مخصوص خودش را ندارد. لبنان هم مثل دیگر کشورهای عرب همسایه اش تپه های ماسه ای زیادی دارد. این تپه ها در نقشه برداری های جغرافیایی هم هستند. در لبنان کوه ها و تپه ها بیشتر سطح زمین را پوشانده اند.

جبیل یکی از قدیمی ترین منطقه های مسکونی در دنیا است.

اولین قایق در جهان را فینیقی ها (مردم بومی لبنان) ساخته اند. در نتیجه لبنانی ها اولین آدم هایی بودند که به سفر دریایی رفتند. همین ها الفبای مدرن را اختراع کردند.

 

هزینه سفر به لبنان

برای سفر به لبنان همانند سفر به دیگر کشورها شما می بایست هزینه هایی را انجام دهید که در ادامه این مطلب به برخی از این هزینه ها اشاره خواهیم کرد.

برای اقامتتان می توانید بنا بر بودجه خود هتل های موردنظرتان را انتخاب نمایید.

برای اقامت به ازای هر شب در هتل 1 ستاره در لبنان می بایست مبلغی حدود 25 الی 55 دلار بپردازید.

برای اقامت در یک هتل 2 ستاره به ازای هر شب اقامت مبلغی حدود 70 الی 140 دلار می بایست بپردازید.

برای اقامتتان در یک هتل 3 ستاره مبلغی حدود 75 الی 200 دلار به ازای هر شب می بایست پرداخت نمایید.

برای اقامت در یک هتل 4 ستاره در لبنان به ازای هر شب اقامت می بایست مبلغ 85 الی 225 دلار بپردازید.

و در نهایت برای اقامت در یک هتل 5 ستاره و مجلل به ازای هر شب اقامت می بایست مبلغی حدود 100 الی 500 دلار پرداخت نمایید. برای استفاده از غذای رستوران متوسط به ازای هر نفر حدودا مبلغ 3 الی 7 دلار می بایست هزینه نمایید.

اگر می خواهید در رستوران هایی بروید که در آنجا بنشینید می توانید مراکز دور از مراکز تفریحی پیدا کنید تا هزینه هاییتان کمتر شود و برای مثال برای شام در همچین رستوران هاای به ازای هر نفر 5 الی 10 دلار میبایست حدودا هزینه نمایید.

برای استفاده از تاکسی می توان گفت ورودی حدودا 2 دلار و به ازای هر کیلومتر 5 دلار اضافه می گردد و برای استفاده از اتوبوس 1 دلار می توانید هزینه نمایید.

واحد پول لبنان – پول لبنان چیست ؟

واحد پول مورد استفاده در معملات روزمره و دیگر نیاز ها در این کشور لیره لبنان می باشد.
اسکانس هایی که در کشور لبنان مورد استفاده قرار میگیرند به دو زبان عربی و فرانسوی چاپ می شوند.
در کشور لبنان بواسطه تورم ارزش پول مخصوصا برای سکه ها افت پیدا کرده و دیگر مردم از سکه ها برای معملات خود استفاده نمی کنند.
اسکناس ها در این کشور در انواع 1000 لیری، 5000 لیری، 10000 لیری، 20000 لیری، 50000 لیری و 100000 لیری چاپ می شوند.
این نکته نیز قابل ذکر است که سکه های این کشور نیز در انواع مختلف 50، 100، 250، 500 و 1000 لیره ای چاپ می شود.
لازم به ذکر است که در ایران نمی توانید به راحتی لیره لبنان را تهیه نمایید پس بهترین پیشنهاد این می باشد که برای سفر به کشور لبنان با خود دلار داشته باشید و در آنجا و به راحتی در صرافی ها دلار خود را تبدیل به لیره لبنان نمایید و به راحتی آنها را خرج نمایید.
اما اگر بخواهید با دلار خرید های خود را انجام دهید باید بدانید که در مقابل مابقی پول فروشنده های به شما لیره لبنان پس خواهند داد و لذا بادی نرخ تبدیل ارز را نیز بدانید پس در این صورت بهترین گزینه برای استفاده و خرید ابتدا تبدیل دلار به لیرا لبنان و سپس انجام خرید ها و پرداخت هزینه های اقامتی خود باشید.

تمامی مسافران و گردشگرانی که سفر به کشور لبنان را انتخاب می نمایند باید به این نکته توجه نمایید که در حین سفرشان مسلتزم پرداخت هزینه هایی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

واحد پول لبنان - پول لبنان چیست ؟

راه های سفر به لبنان ؟

کامل ترین راهنمای سفر به لبنان

راه های سفر به لبنان از ایران

در ابتدا توجه داشته باشید ایرانیان برای سفر به لبنان نیاز به ویزا ندارند و تا 30 روز می توانند بدون ویزا در لبنان اقامت داشته باشند .

پرواز به لبنان

در حال حاضر تنها پرواز مستقیم به لبنان و شهر بیروت به وسیله هواپیمایی ایران ایر و ماهان انجام می شود برای خرید بلیط لبنان و مشاهده برنامه پروازهای می توانید وارد لینک زیر شود .

قیمت بلیط لبنان

بلیط لحظه آخری بیروت

چگونه به لبنان سفر کنیم

اقامت در لبنان

در حال حاضر امکان اقامت در هتل و اجاره آپارتمان و سوئیت در لبنان وجود دارد .

بهترین هتل بیروت

توجه داشته باشید به طور معمول برای افراد مجرد امکان اجازه آپارتمان و سوئیت در لبنان وجود ندارد و آپارتمان و سوئیت های لبنان تنها به خانواده ها اجاره داده می شود . و افراد مجرد می بایستی از هتل ها استفاده نمایند .

قبل از سفر به لبنان دانستن این اطلاعات واجب است :

زبان رسمی: عربی
واحد پول: لیره لبنان (LBP)
کد تلفن کشور لبنان : (۰۱) ۹۶۱+
کد تلفن شهر بیروت : 01
نوع برق شهری: ۲۲۰ ولت – ۵۰ هرتز
شماره‌های اضطراری: پلیس: ۱۱۲

 

آمبولانس: ۱۴۰

آتشنشانی: ۱۷۵

اختلاف ساعت با تهران: بیروت یک ساعت و نیم عقب تر از تهران است.
فرودگاه: فرودگاه بین المللی رفیق حریری (BEY)

رستوران هایی که در سفر به لبنان حتما می بایستی به آنها سر بزنید !!

رستوران ام شریف em sherif beirut

بهترین رستوران و کافه های لبنان
رستوران ام شریف

یکی از بهترین رستوران های ساخته شده در بیروت می باشد که با فضای لوکس و زیبای خود بسیاری از غذاهای لبنانی را در منوی غذایی خود به مشتریان ارائه می دهد.

کیفیت و طعم غذاهای این رستوران بسیار عالی می باشد و توسط بهترین سر آشپز و همچنین آشپزها غذاهای این رستوران طبخ می شود.

بسیاری از گردشگرانی که به لبنان و شهر بیروت سفر می کنند حتما” به این رستوران سر می زنند.

رستوران بابل بی Babel Bay

رستوران های ایرانی بیروت لبنان
رستوران بابل بی – قاره پیما

یکی از رستوران های کشور لبنان با سطح سرویس دهی بالا و غذاهای لذیذ که توجه تمامی مردم این کشور و همچنین توریست ها را به خود جلب می کند.

تمامی غذاهای این رستوران بسیار خوشمزه می باشند و با دقت بالا و مواد غذایی تازه و با کیفیت درست می شوند و قابل ذکر است که قیمت ها در این رستوران به نسبت دیگر رستوران ها کمی بالاتر می باشد.

چشم‌انداز زیبا شهر، تجربه‌ غذایی عالی و همچنین  خدمات از نکاتی است که مردم را به سمت این رستوران می کشاند.

سایر رستوران های بیروت لبنان

مکان های دیدنی و توریستی لبنان

غار جیتا لبنان Cave of Jita in Lebanon 

جاهای دیدنی لبنان
غار جیتا لبنان – قاره پیما

این غار زیبا در دره نهر الکلب و در 20 کیلومتری شهر بیروت واقع شده است.

این غار در زمان جنگ در لبنان بسته بوده اما در حال حاضر باز می باشد و شما با رفتن به آنجا می توانید یک روز فوق العاده را داشته باشید.

برای بازدید از این غار با مینی ون تا دهانه غار شما را می برند و در آنجا با دو غار بالا و پایین روبرو خواهید شد که هر دو بسیار چشم نواز و زیبا هستند.

غار پایینی را باید با قایق بروید زیرا در کانال های بستر این غار رودخانه ای وجود دارد.

در غار بالایی شما با بزرگترین قندیل های دنیا رو به رو خواهید شد که بسیار زیبا و حیرت آور می باشند.

معبد باکوس لبنان Temple of Bacchus 

جاذبه های گردشگری لبنان
معبد باکوس لبنان – قاره پیما

این معبد یک بنای برجسته باستان شناسی و هنری معماری روم سلطنتی محسوب می شود و در سال 1984 در یونسکو به عنوان یک میراث جهانی به ثبت رسید.

این معبد یکی از بهترین معابد نیز محسوب می شود و گردشگران بسیاری در سفر خود از این بنا بازدید می کنند.

سایر آثار باستانی بیروت

پاساژ های ارزان قیمت بیروت لبنان

سیتی سنتر بیروت Beirut City Center

ارزانترین مراکز خرید لبنان
سیتی سنتر بیروت – قاره پیما

از اولین فروشگاه های ساخته شده در شهر بیروت کشور لبناتن می باشد که دارای حدود 200 فروشگاه جهت ارائه انواع محصولات برند های معتبر جهان و لبنانی می باشد.

از انواع محصولاتی که در این مرکز خرید برای خرید مشتریان ارائه میگردد می توان به پوشاک، کیف و کفش چرم و زیورآلات، عطر، گل، لوازم بهداشتی و لوازم دکوری و… اشاره کرد.

مشتریان در این مرکز خرید علاوه بر انجام خرید های خود می توانند از فود کورت، رستوران، کافی شاپ؛ اتاق بازی کودکان، سینما آنجا نیز استفاده نمایند.

بیروت مال Beirut Mall

بازارهای خیابانی و جمعه بازارهای لبنان
بیروت مال – قاره پیما

یکی دیگر از پرتردد ترین و محبوب ترین مراکز خرید ساخته شده در لبنان می باشد که دارای معماری زیبا و چشم نوازی می باشد.

این مرکز خرید در سال 2006 فعالیت خود را در 4 طبقه روی زمین و 4 طبقه زیر زمین آغاز کرده است.

در این مجموعه فروشگاه های بسیاری وجود دارند که ارائه دهنده محصولاتی از برند های مطرح جهانی می باشد.

محصولاتی که در این مرکز خرید می توانید پیدا نمایید عبارتند از پوشاک، کیف، کفش، لوازم بهداشتی، وسایل ورزشی، لوازم دکوری و ….

بعد از انجام خرید های خود می توانید از رستوران و کافی شاپ این مجموعه نیز برای استراحت استفاده نمایید.

بازارهای خیابانی بیروت لبنان

از لبنان چی بخریم ؟

قوری مخصوص قهوه لبنان Lebanese coffee pot

معروفترین سوغات لبنان
قوری مخصوص قهوه لبنان – قاره پیما

اهالی کشور لبنان علاقه بسیار زیادی به درست کردن قهوه ترک دارند و یکی از وسیالی که زیاد از ان استفاده می کنند قوری های مخصوص درست کردن این نوع از قهوه می باشد.

در تمامی مغازه های فروش سوغات در این کشور می توانید این قوری ها را پیدا نمایید و برای خود از آنها به یادگاری خرید نمایید.

این نکته نیز قابل ذکر می باشد که  این قوری‌ ها از جنس مس بوده و دارای طراحی‌های سنتی و زیبایی می باشند.

لباس های سنتی لبنان Traditional Lebanese clothing

هزینه و قیمت سوغاتی خریدن در لبنان
لباس های سنتی لبنان – قاره پیما

در سفر به لبنان موضوعی که بیش تر از همه شما را مجذوب خود می  گرداند تنوع مذهبی و فرهنگیمردم ساکن در این کشور می باشد.

مردم لبنان بسیار وفادار به فرهنگ و تاریخ خود می باشند و واین موضوع را با به تن کردن لباس های سنتی خود در بسیاری از جشن ها و اعیاد و یا حتی در برخی مغازه ها و رستوران های سنتی نشان میدهند.

این لباس های برای خانم ها و آقایان در طرح ها و رنگ های مختلف می باشد و می توانید آنها را در مغازه های فروش پوشاک و حتی سوغات فروشی ها پیدا کرده و بسته به نوع سلیقه خود از هر کدام که خوشتان آمد آنرا تهیه نمایید.

قیمت سوغات و هدیه در لبنان

خوشمزه ترین غذا های لبنان

سالاد تبوله Tabbouleh

خوشمزه ترین غذاهای لبنان
سالاد تبوله – قاره پیما

این سالاد گیاهی بعنوان یکی از غذاها و میان وعده های ملی کشور لبنان شناخته شده می باشد.

برای تهیه این سالاد لذیذی و خوشمزه از ترکیب جعفری خرد شده، گوجه فرنگی، نعنا، پیاز و بلغور استفاده می شود و به همراه روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل مزه دار می شود.

فاروج مشوی farrouj meshwi

هزینه خرید و خوردن غذا در لبنان
فاروج مشوی – قاره پیما

یکی دیگر از غذاهای اصیل لبنانی است که در بسیاری از کشور عربی نیز آنرا سرو می کنند.

این خوراک بوسیله مرغی که روی ذغال می باشد طبخ می شود و میبایست کمی آبدار باشد.

این خوراک پس از پخت کامل در کنار سبزیجات تازه و تکه ای لیوترش  و سس های مخصصو و خوشمزه ای سرو می کند.

غذاهای خیابانی لبنان

 

سوالات متداول درباره سفر به لبنان :

هزینه سفر به لبنان چقدر است ؟

هزینه دقیق سفر به لبنان بستگی به عوامل مختلفی از جمله زمان سفر – نرخ دلار و لیر لبنان- نوع سفر زیمینی یا هوایی – کیفیت هتل و … دارد بنابرین امکان بیان قیمت دقیق وجود ندارد .
البته قیمت تقریبی بلیط – هتل – غذا – حمل و نقل – ورودی مکان های تاریخی و … در قاره پیما برای شما آورده شده است لطفا برای آگاهی وارد سایت شوید .

از چه راه هایی می شود به لبنان رفت ؟

در حال حاضر امکان سفر هوایی با پروازهای مستقیم به لبنان از ایران وجود دارد .

فرمول تبدیل لیر لبنان به تومان و تومان به لیره لبنان ؟

برای تبدیل دلار به لیره عمان و یا توان به درام و بلعکس می توانید وارد سایت شده و از محاسبگر سایت استفاده کنید .
محاسبگر آنلاین لیر لبنان به تومان و دلار

آیا برای سفر به لبنان به ویزا نیاز است ؟

خیر ایرانیان می توانند بدون دریافت ویزا تا 30 روز در لبنان اقامت داشته باشند .

قیمت بلیط هواپیما لبنان ؟

قیمت بلیط پروازهای لبنان بستگی به تاریخ سفر و نوع بلیط یک طرفه یا رفت و برگشت دارد .
برای آگاهی از نرخ دقیق بلیط هواپیما به لبنان وارد سایت شوید .
توجه داشته باشید در حال حاضر تنها از تهران پرواز مستقیم به لبنان انجام می شود .

قیمت رزرو هتل و اجاره سوئیت و آپارتمان در لبنان ؟

برای آگاهی از قیمت هتل و آپارتمان و … وارد قسمت رزرو اینترنتی هتل های لبنان سایت شوید .

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. اگر سوالی در مورد سفر به لبنان دارید می توانید در این قست با قاره پیما در تماس باشید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
Open